Inte min grej!

Detta med att packa är definitivt inte min grej! Jag har tydligen inte förmågan att sålla bland sakerna som står på packlistan. Allt ska med!

Tanken slog mig att jag kanske ska ha ett ombyte och en bikini i handväskan ifall bagaget kommer bort. Det har aldrig hänt mig men man hör ju att det inträffar lite då och då.

Nu ligger högarna med kläder, skor och annat fint uppradat på sängen... Nästa projekt är att få ner skiten i resväskan. Ja, det kan bli intressant!

Wohoo! Det gick finemang! Till och med plats kvar.


Söndag utan söndagsångest

Började dagen på café i Hornstull. Brunchen... Himmelsk! Man fick en lapp och så skulle man ringa in det man ville ha. Vilken fantastisk idé! Därför fick jag den bästa brunchen på evigheter. Eller kanske någonsin...
   

       

Eftermiddagen spenderades i ett garage där jag hjälpte till att mecka med en cykel. Eller jag putsade väl mest och som de hjulen glänser... =)

Ikväll ska jag försöka packa. Känns halvtrist att testa bikini då man är så där mysigt höstblek men förhoppningsvis ska vi ändra på den saken. Hur många par skor behöver man ha med sig egentligen?

Mina framtänder ömmar en aning. Kan det vara gluggen som minskar? Hoppas, hoppas, hoppas...!

Dagens positiva: F fick bilderna att fastna på rätt plats!


Ola for...President?

Såg körslaget... Och när Team Ola sjöng sin första låt: ståpäls, liten tår i ögat... Jag sägar bara: Heja Ola!

Förr tyckte jag att han var en liten fjant och jag skrattar fortfarande åt när han inte visste vem Tomas Bodström var! Men nu har han stigit till nya höjder!            I <3  Ola (eller det var kanske och ta i).


Jeeez Louise

Vad ska man göra för att få läggan i toppskick? När jag vaknade fick jag för mig att jag skulle ha en fixardag och därför skrev jag en lista på allt som behövde göras. En efter en kunde jag stryka sakerna på listan... Och tillslut var allt avklarat.

       

Nu är det alltså: diskat, nybäddat, tvättat, dammsuget, dammtorkat, tidnigar-flaskor-kartonger är burna till återvinningen, blommorna är vattnade, toan är skurad, drivan av halsdukar och mössor är viken och soporna är borta. Mellan varven, för att orka fortsätta blev det paus med mitt nya favvospel - bejeweled - på FB.

       

Observera att jag ligger på en vacker andraplats!

Dagens positiva: Nytt spelrekord och läggan glänser.


Typ semester

Fredageftermiddag innan ett lov är bästa eftermiddagen på året. Och det här lovet behöver jag inte se ungarna på 12 dagar! Wohooo! Visst, vi jobbar måndag men som jag sagt tidigare - att jobba med mina vuxna kollegor känns inte som jobb utan som nöje.

På måndag kväll kommer mamma och lillasyster till Stockholm och vansinnigt tidigt på tisdag morgon ska jag möta dem på Arlanda för att checka in, äta frukost och flyga iväg till solen och värmen. Kan man längta mer?

Eftersom det är fredag och jag enbart ska slappa i helgen så tänkte jag att lite chips skulle sitta fint. Jag traskade till snackshyllan och till min fasa hade de byggt om avdelningen (vilket i sig blev bra) men de hade plockat bort alla "små" chipspåsar. Nu stod bara 300 gramspåsar uppställda på hyllorna. Hur tänkte de nu? Jag kliade mig i huvudet och såg två senarion framför mig:

1) Jag köper 300 gram, går hem, sätter mig i soffan och mumsar på en liten skål chips. När den är slut - "Jag har ju mer... Så lite till kan jag ju äta. Den här dagen är ändå förstörd (ur ett nyttigt perspektiv)". Och så slutar det med att jag slukar hela påsen innan kvällen är slut, antagligen redan innan Idol börjat!

2) Jag går ståndaktigt bort från snacksavdelningen utan att lägga något i korgen, går hem, sätter mig i soffan och svär över att jag inte har något att tugga på. Det slutar med att jag går ner till 7Eleven och köper chips ändå, bara massor dyrare, och äter upp alla chips i ren protest mot min tidigare ståndaktighet.

Jag valde senario 1. Mums! Chirreskålen är påfylld, snart tom och sedan finns det mer... Ska jag, ska jag inte? Den som lever får se!

Dagens positiva: Carro mår bra! Skönt! Hon ringde och sa att hon krockat med en ren! Första tanken var GULP men det gick bra för både henne, bilen och renen eftersom hon körde i typ krypfart.  


Bland giraffer och vargar

Har kursat hela dagen och det vi pratat om är empatisk kommunikation, eller giraffspråket. Igår skrev jag det jag visste om detta språk innan jag läst boken... Sedan skummade jag igenom kurslitteraturen och nu vet jag allt om detta sätt att kommunicera.

Så här ska det vara:

När du gör XX känner jag mig XX för jag har behov av XX. Skulle du kunna göra XX istället?

Vargen är den som hugger. Gissa vilket djur jag är... Fast, det beror nog på vem man frågar.

Vi har pratat om behov, behov behov... Och vargspråk och giraffer och mer vargar och giraffer. Det var intressant ett tag men sedan ledsnade jag. Vid lunch hade jag lust att skolka! Men som den vuxna, ansvarskännande person jag är stannade jag kvar.

Efter en lång kursdag åkte jag tillbaka till jobbet och slet med omdömen i några timmar. Jag hann inte ens åka och träna! Jag kom precis hem och just nu är jag så trött att jag skulle kunna börja gråta vilken sekund som helst!

När jag varit och handlat blev jag omsvischad av en cyklist. Han hade reflexväst och cykelhjälm, men inte vilken hjälm som helst - utan en vit skridskohjälm men det obligatoriska JOFA-märket.

Dagens positiva: Soffan, Criminal minds och cola


Att prata som en giraff

Kurslitteraturen till imorgon är en bok om Giraffspråket. Det handlar om kommunikation och går typ ut på att man ska säga:

Jag känner blablabla när du säger så. Därför vill jag att du gör så här i stället.

Om man talar om hur man känner kan ingen säga att man har fel för en känsla kan inte vara fel. Om jag känner på ett visst sätt så är den känslan sanning för mig. Jag har inte läst boken ännu men kan säkerligen komma med massor av tips och idéer när jag har gjort det.

Så till dess; relax!

Dagens positiva: En pojke i en  klass har varit neggo så länge jag kan minnas. Idag sa han att han inte ville ha vikarie imorgon för det är mycket roligare när jag är där. Det var det första positiva jag hört någonsin från honom. Nu kanske det vänder!?


Jag hade kunnat...

...mörda instruktören idag! Han plågade skiten ur oss så när det var 30 minuter kvar trodde jag att döden var nära. Nu efter passet darrar inte handen längre, bara vänster ringfinger... Det får man väl tåla!


Mindre än en vecka

Nu har det gått för långt! Jag har blivit något jag inte trodde var möjligt - jag har blivit überstadsbo. Vet ni vad jag gjorde idag? Jag klev av tunnelbana och gick mot slutet av perrongen där man tar rulltrappan upp. Idag var det rätt mycket folk så det blev kö till att kliva på rulltrappan. Och jag ställde mig i kön! Det har aldrig hänt förut... Jag bukar titta frågande på alla som står snällt och väntar... För om det blir kö kan man ta vänsterfilen och gå uppför i stället för att åka. Det är mitt vanliga förfarande men idag kändes det normalt att stå och vänta.

Idag har varit en sådan där nej-nu-skiter-jag-i-dig-dag. Sådana dagar kan jag vara lite bitsk så därför stoppade jag in hörlurarna i öronen, skruvade upp musiken och arbetade tyst för mig själv. Att minimera samtalen minimerar risken att jag hugger i onödan. Därför är det bra att jag ska på boxning alldeles strax. Ut med bitskheten!

Nu är det definitivt nedräkning till Teneriffa! Nästa tisdag lämnar den här blekfisen Stockholm för lite sol, ledighet, mat, vin, familj, mys!

Dagens positiva: Facket förhandlade till sig (oss) två extra kompdagar. All ledighet är bra ledighet!


Nytvättad

Har just spenderat ett par timmar i tvättstugan... Eller tvätten har i alla fall. Jag var bara där sista halvtimmen brottandes med att få lakanen hyfsat ihopvikna.

För att underhålla mig tog jag med mobilen, slog igång musiken och sjöng. Jag klämde i för att överrösta torktumlaren. Härlig akustik där nere! Stackars grannar och förbipasserande... Jaja, jag fick tvätten klar och allt är frid och fröjd. Inte en enda strumpa försvann vilket är ovanligt! Minst en udda strumpa brukar bli kvar i botten av korgen. Fast det värsta med att tvätta är ju att lägga in alltpå rätt plats. Att försöka knöla in alla sängkläder och handdukar i de redan överfulla förvaringslådorna är inte kul. Jag hinner bli svettig på kuppen.

Nu är det bara dags att hoppa i säng. Och som jag har längtat hela dagen! Kudden? Kuuudden?


PustOchDubbelBlä

Årets tråkigaste och mest mentalt utmattande dag är över! Vi har skrivit omdömen, även kallat PODB. Det positiva är att ungarna varit lediga så vi har bara umgåtts med vuxna, men det negativa är att man suttit framför datorn i timtal. Jag satt 9.00-18.30! Så nu har jag ont i ryggen, i axlarna, i ögonen, i huvudet...

Jag har pluppat 1200 plupar och skrivit 120 kommentarer. Runt 16 tog energin slut och jag känner jatt jag upprepade samma sak till många, många. Om man hade fått en back öl skulle allt ha varit så mycket trevligare! Tänk vilka fantastiska omdömen det skulle bli... Och jag skulle bli så mycket visionär. Och vilka tips jag skulle kunna ge de stackars barnen. Kanske är tur att ölen inte kom fram i alla fall.

När jag kom hem skulle tvättid bokas. Till min glädje fanns en tid direkt. Jag tog i och för sig bara det nödvändigaste... Restern får vänta.

Dagens positiva: Biggans annanaskaka! Hon bakade den för att hon vet att det är min favorit... Bakande kollegor ska man hålla sig på god fot med!

Jag fick veta något idag som jag kan koppla till följande ord; glatt, ledsamt, egotrippat, fantastiskt, underbart, sorgligt, på tiden!


Experthjälp

Om man inte kan en viss sak måste man ta hjälp av dem som vet bättre. Idag fick jag hjälp av en expert! Han fixade min bild här ovanför... Jag fick välja bilder och bakgrundsfärg och... Vi satt sida vid sida på ett café och jag hade någon vild förhoppning om att jag skulle kunna klara detta själv om jag bara fick se hur man gjorde. Snabbt insåg jag att det kan jag bara glömma! Skriva koder och kopiera adresser hit och dit och photoshop och storlekar på bilder... Vilken djungel!

Tack för all din hjälp!

Vad som dock förbryllar mig är att bilderna är borta nu... Som den expert jag insett att jag inte är har jag inget svar och absolut ingen lösning. F, hjälp mig!

Dagens positiva: Stor kram till F, middag-film-mys med myset!


Det är kärlek

Mina vänner är de bästa vänner man kan ha! Om jag bara kunde få dem att förstå hur mycket jag uppskattar dem... 

                                         

Jag har varit på 40-årsfest och det var superfantastiskt. Middag med mat i drivor, och jag kan bara buga mig för denna otroliga mamma som fixade all mat! (För mig hade det tagit tre månader att ordna detta) Så klart var hela familjen delaktig och alla (föräldrar, syskon, svåger) pasade upp på gästerna. Vilkern värdfamilj! Jag häpnar!

Vår present till jubilaren var uppskattad och flertalet gäster ooh:ade och sa: Vilken bra idé! Det skulle jag också vilja ha. =)

Nu är det bara sängen som gäller och imorgon ska jag ut till Nacka och pussa lite på Tim. Kanske kramas lite med föräldrarna också... Och äta lite lunch... I vilken ordning detta kommer funderar jag över imorgon!

Natti, natti!

                                  


Färdigshoppad!

Min personal shopper och jag har gjort stan... Det slutade i ett massivt hål i plånboken för oss båda! Jag var ute efter en klänning till ikväll och efter många, många butiker och många, många provhyttar hittade jag en som vi båda tyckte var ok. Den är tunn, blå/lila med silverdetaljer.

En annan sak jag verkligen behöver är ett par skor. Vi stannade till vid en skobutik och jag fick order om att prova ett par stövlar. De har högre klack än vad jag vanligtvis använder men efter alla lovord trillade jag dit och spenderade strax över 1200 kronor! Ooohhh! Det sved! Tyvärr var det inte den sortens skor jag hade planerat att köpa (eller som jag behöver) men det var lite kul ändå.

Efter det insåg Micke att det nu var dags att fylla på kaffenivån. Han kan tyda tecknen...

Väl hemma skulle jag löga lite mat och jag var så vansinnigt sugen på örtbiffar och till min stora lycka fanns de i affären idag. De har varit slutsålda i flera veckor... Eftersom jag var så hungrig blev jag lite oförsiktig och jag kastade min örtbiff på golvet efter att ha bränt mig på stekpannan... Neeej! Men jag fick upp den, undersökte om den var ätlig och sen slukade jag den. Mums!

Dagens positiva: Nya skor, ny klänning, mätt, snart fest med goda vänner. Kan det bli bättre?


Heeelg!

Tjohooo... Det är helg!

Igår blev det aw som heter duga. Henke, Becky och jag åkte till Eken för att ta några drinkar, men till vår förvåning öppnade de inte på en och en hlv timme. Vi var alltså där halv tre på eftermiddagen. Jaja, då fortsatte vi uppför Götgatsbacken och vi hamnade på Tiffanys. Där satt vi ett par timmar innan vi gick vidare till Scandic Malmen för att träffa resten av kollegorna. Det var en mycket trevlig kväll och jag åkte hem först vid 00.30.

Idag ska jag på min första 40-årsfest! Katarina fyller på måndag men ska ha festen ikväll. Vi som ska åka dit samlas 16.30 på Mest för lite föröl. =)

Det finns bara ett problem... Jag har inget att ta på mig! Alltså, måste jag ut och shoppa!


En rysk utbrytarrepublik i Sthlmstrakten?

Hela kvällen har ägnats åt en översättning. Min vän Becky behövde hjälp med att översätta ett kursmaterial med tillhörande prov till engleska och (antagligen) på grund av mitt yrkesval frågade hon mig...

Vi har brottats med termer som har med tunnelbanan (och alla andra banor) att göra, men också allt arbete och vilka skyddsfaktorer som måste beaktas innan/medan man beträder spåren. Jag visste inte mycket innan men nu skulle jag definitivt klara kursen.  

Ju längre kvällen led behövdes mer och mer godis för att hålla hjärnan i shack. Jag hade faktiskt ett blonde moment! Om du läser ordet Ålkistan - hur skulle du uttala det? [ålkistAn] eller [Ålkistan]?

Jag frågade var [ållkistAn] ligger eftersom det låter som en Rysk utbrytarrepublik. Becky kunde inte annat än skratta så hon grät. Det ska uttalas som en kista full med ålar: Ål-kistan! Trots att jag vet hur det ska uttalas så har jag ändå svårt att se att det inte låter som jag tyckte från början. Jo, jag är trött!

Dagens positiva: Det har inte hänt något särskilt... En bra dag över lag! Ja, det skulle vara att jag inte har så mycket träningsvärk då.


Power

Boxningen var en pina! Jag slog och slog och slog på Micke. Och han slog och slog på mig... Iiich! Men skönt slutkörd. Vänstern darrar inte som sist - bara lite, och jag kan använda alla fingrar när jag trycker på tangenterna. Micke sa också att det kändes att jag blivit starkare... Hey, I am Rambo! (eller var det Rocky?) Whatever - en machoman!

På yogan gick det också bättre än sist. För alla er som vet något om yoga-positioner så orkade jag göra fem delfiner idag. Förra veckan orkade jag bar en! Vilka framsteg! Tyvärr fick jag ont i ryggen igen... Förhoppningsvis är det bara överansträngning och det går över tills på torsdag.

Dagens positiva: Jag har hört rykten om ett mörkerrum på jobbet. Vi gick på uptäcksfärd efter arbetstid och vips, där var det. Vad ska man säga? De var mörkt! ;)


Längsta dagen på evigheter

Om trötthet kunde mätas i grader (tänk: termometer) skulle min nivå slå genom taket.

För det första var det mörkare än någonsin när klockan ringde. Bara det gör ju att påsarna under ögonen växer till dubbel storlek. Jag säger påsar för jag har inte blivit så vinterblek att de svarta ringarna under ögonen kommit fram.


På måndagar äter jag lunch 10.30 och från 11 har jag bara fem minuters rast fram till 15.20. Då får jag härliga tio minuter innan det är dags för konferens till 17. Jippi, vad jag älskar måndagar! På konferensen blev jag trashad av Henke och Janne, så båda fick var sitt gelehallon kastat på sig. Henke fick i och för sig två eftersom jag missade det första.

Att sedan sätta sig och förbereda resten av veckan plus hjälpa kollegor i nöd är väl spenderad tid men ack vad det tröttar ut... Imorgon är det tisdag, och bara tisdagen har passerat så kan man säga att det i princip är helg. Nedförsbacke från och med nu!

Bara så att ingen missat: det är 14 dagar till avfärden mot solen och värmen. Semester med mamma och syster 27/10-3/11!

Temperaturer Teneriffa

Jan

Feb

Mar

Apr

Maj

Jun

Jul

Aug

Sep

Okt

Nov

Dec

Dag °C

21

21

22

23

24

26

28

29

28

26

23

22

Natt °C

14

14

15

16

17

19

20

21

21

19

17

16


Värmen kan man inte klaga på! Vi får bara hoppas på strålande sol också!

Dagens positiva: Nya hårfärgen gick hem hos allmänheten! Fick mycket uppskattning idag! =D


Om jag var...

...kunnigare skulle jag byta bilderna som finns där högst upp på bloggsidan. Jag vill ha mina egna bilder men har inte en susning om hur jag ska göra för att byta ut dem. Jag misstänker att man måste skriva koder eller annat kryptiskt någonstans på någon hemlig sida som inte vi obildade känner till.

Finns det någon som kan ge en tydlig instruktion a la "change-pictures-for-dummies"?


Drömmen om den stora vinsten

Vem drömmmer inte om ekonomiskt oberoende?
Studenten vann 3,4 miljoner och man kan ju bara gratulera! Tänk om jag hade vunnit när jag pluggade... Då hade jag till exempel inte haft det där förskräckliga CSN-lånet, kanske inte behövt låna i närheten av vad jag lånat till lägenheten, bott större, varit mer berest...

Men är pengar allt?
Så klart inte, men det är väl som uttrycket säger: jag gråter hellre i en centralt belägen trea med balkong och annan lyx än i en etta utan lyx... Naturligtvis är det att dra allt till sin spets men jag skulle ändå vilja säga att det stämmer.

Drömmer jag då om den stora vinsten?
Självklart! Försöker jag jobba mot målet? Nix! Jag spelar inte, köper inga lotter, ger mig inte in i tävlingar av olika slag... Jag går alltså och hoppas på underverk.

Jag inser att jag går och hoppas på underverk inom fler områden utan att göra det minsta åt saken. Är det rättvist mot mig själv? Nej! Men det är ganska safe. Då kan jag går runt och sura över "att det aldrig händer mig" men fortfarande ha heder och hjärta intakt. Briljant sätt att leva sitt liv!

Oddsen för toppvinst inom flera områden är alltså skyhöga! Dags att köpa lotter och ändra livsstil för att sänka dessa odds!? Hoppsan vad djupt det blev så här på en söndagkväll i dimman av febernedsättande medicin.


Nu kom det

Dagens positiva: Oh, Thank Heaven for 7Eleven!   =D

WHAT!?

Jag sitter och ser på reprisen av Desperate Housewives... Allt jag kan säga är WHAT!? My God, vilken spännande serie! Tänk vilken fantasi dessa manusförfattare har! Och nu börjar reprisen av Grey's Anatomy. Ännu en toppenserie!

Hade man inget eget liv fick man se på andras på TV...

Söndag är den perfekta TV-tittar-dagen. Om man inte ser en enda serie eller TV-program under veckan kan man ta igen allt på söndagarna. Från 11.30 fram till sängdags kan man sitta i soffan och bli underhållen av mer eller mindre intellektuellt stimulerande program.

Som idag - min sjukdag - är jag ofantligt tacksam för TV-söndag. Det jag hittills sett är:
- Idol
- Körslaget
- Mammas pojkar (mycket intressant program, eller helt sjukt...)
- Desperate Housewives
- Grey's Anatomy

Vad jag ska se innan kvällen är över:
- One Tree Hill
- Privileged
- Ensam mamma söker
- Wallander - Sidetracked

Middag får man laga i reklampauserna.


Sura söndag

Visst gick jag på festen, men jag gick visst inte hem tidigt... Klockan var 02.30 innan jag var hemma och då var det fortfarande några kvar. De skulle kliva in i bastun när jag valde att tacka för mig. Micke gjorde mig sällskap hem. Det var en supertrevlig fest med massor av trevliga människor. Ett par öl slank ner och så här dagen efter kanske det inte var det absolut mest intelligenta.

Ett viktigt beslut osm togs igår är att årets nyårsfest kommer vara i Lule och temat är Lack och Läder. Vi har pratat om det förut men blev det bestämt och folk började bjudas.

Att vakna idag var lite värre... Mer snor, mer feber och till och med lite hosta. Surt! Det är rätt säkert att jag inte kommer vara helkry imorgon vilket innebär att det inte blir något måndagsmys. Surt! Av förkylningsanledningen missar jag också dagens tårtkalas. Surt! Jag kan inte heller gå på kvällens boxningspass. Surt!

Dagens positiva: ?


Projekt; färga håret

Mitt hårfärg har vid ett tillfälle beskrivits som beige. Det var i och för sig många år sedan men kommentaren har suttit i och lite då och då kommer det över mig att jag måste, bara måste, färga håret.

Idag var en sådan dag så jag köpte färg: Vienna - mörkblond. När allt var färgat och klart och jag såg resultatet kändes det som om det blev lite för mörkt. Visst, nu har jag ingen utväxt och det är inte beige, men mörkblond skulle jag inte kalla mig. Jaja, det var en toning så det tvättas ur så småningom.

Snart är det festdags. Är inte så sugen men en stund kan jag väl orka...


Aningen bättre

Sömn gör visst susen! Jag känner mig bättre idag: nästan inte alls ont i halsen och bara pyttelitet feber... När allt det onda försvann tog det rösten med sig också, men lite svinn får man räkna med.


Rudolf med röda mulen...

Jag vet inte om det är någon fler som lagt märke till Apotekets nya reklam - den där "modellerna" ser lite groteska ut eftersom har blivit förkylda och därför fått enorma näsor.

Sedan klockan 17 i eftermiddags har jag sovit och sovit... Förhoppningsvis går förkylningen över snabbare om man inte lyfter ett finger utan bara vilar.

I varje fall så klev jag nyss upp och av självklara anledningar gick jag in på toaletten. När jag tände lampan och tittade mig i spegeln så såg jag en jättenäsa! Jag hade förvandlats till en i Apoteksreklamen (alternativt Rudolf)... Definitivt inte min mest smickrande stund, men som sagt, om jag sover mycket kanske det går över.

Vilket leder till ett: God Natt!


Snörvel

Japp, det blev en förkylning! Snorig, ont i halsen och kanske en gnutta feber... Bästa botemedlet mot halsont är glass! Därför gick jag med bestämda steg och köpte Ben & Jerry's. Lika bra att lyxa till det om man ändå ska må dåligt när man glufsar i sig glassen.

Åkte hem från jobbet vid halv 3 och innan det hann jag slappa ett par timmar. Det var i och för sig behövligt eftersom jobbet är förskräckligt om man inte är på topp. Jag hade inget tålamod men inte heller ork att hålla efter snorisarna så lektionerna var en pina.

Jag skulle vara effektiv efter lektionerna, men precis när jag skulle sätta igång kom två gubbar för att täta våra fönster. Inte en dag för tidigt! Eftesom jag sitter vid fönstret drar det på mig konstant. Jag brukar bygga upp en mur med böcker bara för att det inte ska blåsa så mycket. I alla fall, på grund av att tätningsgubbarna lade beslag på min arbetsplats kunde jag inte göra det jag skulle. Skönt att ha något att skylla på. Jag satte mig med Henke istället och lyssnade på Spotify. Han visade mig Hellsongs... Mycket bra! Han spelade gitarr också och vi sjöng bland annat Breaking the law med Judas Priest. Eller han sjöng och jag trallade med lite här och var.

När Henke gick hem letade jag upp andra som kunde underhålla mig. Peter fick äran! Han är verkligen bland de roligaste på denna jord! Jag är väldigt glad att jag har lärt känna honom.

Dagens positiva: Jag fick en riktigt god och glad nyhet från en nära vän där hemma i Norr! Återkommer när jag vet mer...


Studenttakterna sitter i

Det här med att läsa kurslitteratur i tid har jag aldrig lyckats med. Inte heller denna gång! Som ni vet läser jag en kurs i SET (social och meotionell träning) och till dagens träff skulle vi ha läst en bok, skrivit 10 aha-upplevelser och 10 frågor.

Igår klockan 21.30 började jag läsa... Inte optimalt direkt! Mästaren i skumläsning plöjde 80 sidor fram till 22.50. Då gick ögonen i kors så jag tog en power-nap. 20 minuter senare ringde väckarklockan och jag fortsatte läsningen. Nästa 80 sidor gick ännu snabbare och 23.30 hade jag läst klart. Det blev någon understrykning, några kommentarer, men inga aha-upplevelser och inga frågor.

Så klart funderade jag på hur seriöst bokseminarium vi skulle ha och hur jag skulle låtsas vara påläst... Men på grund av den sena timmen valde jag ändå att lägga ner. Fyy, det kändes verkligen som universitetstiden! Jag är absolut inte sugen på att plugga igen.

Hur gick seminariet då? Strålande! Vi var uppdelade i grupper och vi skulle svara på frågor som andra grupper ställde... Ja, det var ju bara att prata på... Jag sa till en ny bekantskap att jag ibland inte vet vad jag pratar om men att jag pratar ändå. Han sa att han gjorde likadant. Två kålsupare i samma grupp! Kan det bli bättre?

Dagens positiva: Kurs i stället för jobb. Att umgås med vuxna och göra ovuxna saker känns som en härlig förmån! Idag målade vi med vattenfärg... Inte för att jag har minsta spår av konstnärlig ådra...

Dagens negativa: Är det en förkylning jag känner i kroppen? Neeej! Har varken tiiid, luuust eller ooork!


Svårt funktionshindrad

Om jag hadet träningvärk igår så har jag TRÄNINGSVÄRK idag! Ännu idag är vänster hand inte helt fungerande; det går inte att räta ut fingrarna utan att handen darrar som ett asplöv... Det brukar ju vara så att dag två är den värsta dagen - idag alltså - vilket betyder att morgondagen bör bli bättre. Kanske kan jag ta på mig byxorna och jackan utan att kämpa i flera minuter.

Att skriva ett inlägg tar dubbelt så lång tid för darr-handen trycker på lite random-tangenter så eventuella stavfel får ursäktas.

För att jämna ut smärtan i överkroppen gick jag på spinning idag. Jag tog i så att jag såg stjärnor... Micke försökte lura in mig på boxning idag igen men tillslut fattade han att det är fysiskt omöjligt för mig att ens höja armarna. Jag kan böja armbågarna men där tar det stopp.

På söndag kör vi igen!


IQ fiskmås

Vem är så dum att den kör ett pass boxning och sedan ett pass power-yoga när den har ont i axeln? Svar: Theres, så klart! Mycket intelligent!

Boxningen var vansinnigt kul! Verkligen ett aggressionsutlopp. Micke och jag körde tillsammans som vanligt... Han är mycket starkare än mig så bara att hålla emot är en plåga. Sedan, när han håller, så retar han mig så mycket att jag boxar hårdare än jag egentligen orkar. När passet var klart var jag helt död och jag var tvungen hålla vattenflaskan med båda händerna för jag darrade sjukt mycket. 

Sedan var det dags för power-yoga 75 minuter. I vanliga fall tycker jag det är jobbigt för överkroppen... Gissa hur tungt det var idag! Nu var det bara mitt tredje pass i livet så jag är riktigt usel. Jag hatar känslan av att vara dålig! 

Nu börjar träningsvärken komma krypande... Och jag kan inte räta ut fingrarna på vänster hand. Hela vänster arm är i princip obrukbar! (Jag skriver detta med höger hand och vänster tumme) Kanske skulle jag bara gått på ett pass? Eller kanske skulle jag inte gått alls med tanke på axeln? Hey, all träning är bra träning även om vissa kroppsdelar får ta stryk.

Dagens positiva: Boxningsinstruktören var supersnygg - och trevlig! Jag fick agera instruktörsmedhjälpare flera gånger... =) 


Skröppligt

Nu har axeln börjat besvära mig igen! Skit också!

Skulle försöka skriva på tavlan men armen nådde inte så högt upp... Nu blir det läkarbesök igen - tur man har frikort sedan förra sjukperioden!

Åh, så irriterande. Jag har inte tiiiid!


Ere måndag så ere

Måndagar har ju en tendens att vara något trista... Men min dag har varit toppen! Bara en lektion och sedan rättning och planering resten av dagen. Att jobba när man inte har elever känns som att inte jobba alls!

Efter ett tag blev jag less på rättningen och kände mig fnissig. Jag rev papper och kastade bollar på kollegorna runtomkring. Resultat: pappersbollskrig! Skönt att inte behöva vara vuxen jämt.

Möte, babbel och mejlande... Sedan åkte jag hem och myset kom förbi. Vi avslutade måndagen med middag på O'learys; burgare och öl.

Dagens positiva: Inget betungande jobb, mys och öl - på en måndag!


Glädje i en påse

Nu finns lite nytt när jag öppnar garderobsdörren... Jag tog en tur runt Fridhemsplan och tänk vad man kan hitta många roliga, absolut nödvändiga saker!

Jag började med Indiska för jag har hört att de har fina mössor. Hittade jag någon mössa? Jajamensan! En turkos... Nu när jag har tre svarta jackor i olika modeller behöver jag lite färg på mössa, halsduk, väska. Första shoppingpåsen i handen och jag känner hur lyckoruset sprider sig!

Becky messade i veckan om en klänning på MQ som hon trodde skulle falla mig i smaken. Jag hittade den men blev lite snål... 800 kronor för en klänning? Nja, om man går på H&M får man typ fyra klänningar för samma pris. Så därför gick jag vidare till just H&M.

Den färgskala jag drar mig till är blå/tukos/grön. Så allt med någon av dessa färger fångar mitt intresse och jag gick därifrån med två tröjor; en blå och en grön. När jag stod i kön såg jag att flera stycken köpte paraplyer... Kunde det regna? Attans, jag som skulle ta mig tvärs över hela Fridhemsplan och mitt paraply låg hemma.

Då fick jag en briljant idé! Från Västermalmsgallerian kan man ta sig till tunnelbanan och om man går ner och tar sig över perrongen till andra uppgången lyckas man korsa Fridhemsplan utan att få en enda droppe regn på sig.

Sagt och gjort, jag gick vidare till Åhléns. Vad hittade jag där om inte en mössa och en halsduk i blått. Nu har jag mössor och halsdukar så att det räcker en livstid! Ett torrschampo hamnade också i påsen. (Den som kom på torrschampo måste vara sjukt intelligent.)

Innan jag gick hem hämtade jag ut paketet med kläder som kommit. Det var ytterligare en tröja i blått och en klänning i blå/lila.

Just ja, köpte lite underkläder också...

Allt som allt kom jag hem med fem påsar lycka!

Dagens positiva: (Förutom shoppingen) Jag ska träffa Linnéa och de andra på restaurang Agaton i Gamla Stan. När hon och jag bodde där för några år sedan gick vi dit med jämna mellanrum. De har världens godaste pasta och pizza. Undrar vad jag ska äta idag...


Efter min död - donation?

När jag har dött... Väljer jag då att donera mina organ?

Efter lite funderande så kom jag för några år sedan fram till att jag absolut ska donera mina organ. Frågan är då om man ska donera endast för transplantation eller om man även donerar till "annat medicinskt ändamål". Förut ville jag bara donera om det gällde transplantation men idag gick jag faktiskt in på donationsregistret.se och ändrade mig...

Så klart ska jag donera till både transplantaion och "annat medicinskt ändamål". Jag menar, om det jag dog av alternativt de organ jag har kan hjälpa vid fortsatt forskning - varsågod!


Om jag får drömma

...skulle jag vilja

- att familjen bodde närmare, eller att jag fick ta med alla härifrån upp till Pite. Jag tittade på några bilder idag och fick sådan enorm hemlängtan! Jag kan inte förstå att den där känslan slår till med sådan kraft lite då och då.

- att det var sommar snart. Jag gillar hösten men vill inte att det ska bli vinter. Om jag ber snällt, kanske vi kan hoppa från oktober direkt till mars i år?

- att något spännande kunde hända! För tillfället är allt bara samma gamla vanliga dag ut och dag in. Visst, jag har roligt men det händer inget nytt. Jag känner mig lite gnällig, men ibland önskar jag mig lite spänning...

- att jag kunde få bli kär! Alla kommentarer är överflödiga...

- att jag bodde lite större. Jag älskar min lägenhet, men drömmen vore att ha ett sovrum, en balkong och i alla fall två garderober.

- att jag hade en massa nya kläder när jag öppnar garderobsdörren nästa gång. Jag har inget att ta på mig! Eller, inget jag vill använda i alla fall. Shopping, shopping, shopping... Ja, jag ska nog ta mig en tur imorgon.

- att jag fick världens kondition/blev fit till imorgon och att jag sedan fick kämpa för att hålla kvar detta... I stället för att kämpa för att få en kondition och sedan kämpa för att få behålla den. Om jag blev fit nu på stört lovar jag på heder och samvete att träna och äta bra! Vem måste jag charma? 

- att mitt hår klippte (och färgade) sig självt. Jag en utväxt som heter duga och topparna är inte i bästa skick! Nu är frågan, ska jag gå till samma snabbställe som vanligt eller ska jag byta? Att gå till samma är positivt för det är nära, man får oftast tid direkt, det går snabbt... Kanske negativt för att Mats hade ju en skräckupplevelse, hon brukar klippa luggen lite för mycket...

Om man får drömma, alltså.


Förortshäng

Igår hängde jag i Alvik och idag fick jag lite sightseeing i Jakan.

Det var marknad på mina kompisars skola så vi åkte dit för att titta på vad ungarna åstadkommit. Vi fick se allt ifrån loppis till försäljning av fika till bågskytte. Vid ett av borden fick den som ville (och betalade) kasta blöta svampar på lärare. Inte på alla lärare utan de som gått med på det och ställt sig bakom ett plank där bara huvudet stack ut. Personligen skulle jag aldrig, verkligen aldrig ställa upp på en sådan sak!

Efter en timme ute på en skolgård i kylan gick vi till Jakans centrum och satte oss på Waynes coffee.

Dagens positiva: Jag fick beröm av kassören för att jag radat upp varorna snyggt och satt dem med streck-koden åt rätt håll. Skönt att någon äntligen uppmärksammar mina fantastiska talanger!


Prata, dricka, dansa, gäspa

På detta sätt skulle man kunna sammanfatta min superhärliga fredagkväll.

Till att börja med är Linnéa i stan så vi träffades, åt sushi, och satt och pratade... Då vi inte ses så ofta finns massor att uppdateras om; husvagnsköp, livet som förlovad, Theres liv som evig singel, lite jobb, skvaller från Pite och mycket mycket mer!

Något senare åkte vi ut till Alvik för att hälsa på Hanna och hennes Pite-kompisar. Där blev det mer pratande och så slank det ner ett par öl medan vi hade Idol i bakgrunden.

Under kvällen messade kollegorna som galningar. De försökte få mig att lämna förorten och åka till Patricia. Jag lovade att höra av mig när vi åkte från Alvik.

Så småningom ville tjejerna åka in till stan och sätta sig på Imperiet. Linnéa åkte ut till läggan som de lånar och jag ringde kollegorna. Inget svar! Då bestämde jag mig för att köpa en kopp kaffe, lite cola och gå hem och sova... Jag hann bara innanför dörren så ringde kollegorna . Efter lite övertalning lämnade jag kaffet (!!!) och satte mig på tunnelbanan till Slussen.

Lyckligtvis var det ingen kö på Patricia så jag knallade in och sökte upp kollege-packet =) De stod i en av barerna och skrålade till 80-talslåter. Härlig stämmning och vi drack lite mer öl... Sedan hamnade vi på dansgolvet. Där stod vi rätt länge och jag insåg att jag inte har dansat på ett uteställe på - jag vet inte hur länge. Men det var kul!

En efter en droppade gänget av och tillslut var vi tre tuffingar som gäspade i kapp. Vi bestämde oss för att åka hemåt och nu sitter jag här. Kaffet var småljummet men det gled ner ändå... Inte så där supergott som det brukar, men fullt drickbart! Hey, det hade ju bara stått ett par timmar och om man jämför med råttgiftet jag brukar dricka på jobbet, så var det exklusivt.

Vilken fabulous Friday!


Kära lilla Carro

Min kära vän Carro fyller 30 idag!

Jag önskar henne en fantastisk födelsedag och att hon ska veta att det är nu som livet börjar!

Dagens positiva: Linnéa är i stan.

Mördar-stretch

Efter lite hot och lite utmaning hamnade jag på gymet idag. Micke hade sitt yogapass men jag hann inte dit från jobbet... Jag hann till passet efter, Booty, och vi körde hårt. Efter det övertalade jag Micke att gå på spinning. Åhh, vad det är kul! Jag hinner glömma hur kul det är eftersom soffan oftast vinner kampen om mina kvällar.

Nu är jag peppad igen och verkligen sugen på att gå och träna!

Idag har jag varit så trött som jag inte trodde var möjligt. Jag har gått runt som i en bubbla och bara kämpat  för att överleva dagen. Några träningspass senare är jag mycket piggare än vad jag varit på hela dagen. Theres, kom ihåg att du blir pigg av träning!

När passen var över stretchade vi lite extra och Micke körde sin yogastretch. Han är vig och smidig - jag är stel och stelare! Ont, ont, ont! Han skrattade och försökte få mig att stretcha lite fler stela muskler. Jag såg stjärnor och mådde lite illa.

Dagens positiva: Dagen tog äntligen slut!


RSS 2.0