After work

Ibland är det såå kul att gå på after work!

Idag sken solen och det var säkert 25 grader varmt. Katja, Jessi och jag åkte in till stan för att försöka få en plats på Medis. Det var hlet omöjligt så vi traskade in på Systemet och handlade lite öl och rosé. Sedan gick vi ner i parken strax bakom Södermalmshallarna...

Till vår picknick anslöt så småningom Henke, Jelena, Tommy och hans vän.

När solen gått i moln fortsatte vi till Skybaren i Skatteskrapan, där Mattias och Ville anlände. Vilken fantastiska utsik det var!!

Imorgon sker ...: ... Först en guidad tur på Slottet och sedan ev middag ute på Värmdö. Ville och Katja är världens bästa!

Kossan är borta och båset är tomt

Varför saknar man inte kossan förrän båset är tomt?

På något vis tar man (läs: jag) en del saker för givet. Jag har vant mig vid att allt ska vara på ett visst sätt och när en förändring sker blir jag lite konfunderad: Vad gör jag nu?

Nästa steg är då att antingen försöka ställa allt till rätta eller sluta fundera på saken. Men hur vet jag vad jag ska göra? Min invanda strategi är att sluta fundera på saken och bara gå vidare. Så kommer att ske även denna gång...

Livet går vidare trots att båset är tomt!   



Min killkompis kan mer om blommor

Jag har (hrm) ett fåtal svagheter... 

En av dem är matlagning. Det är inte det att jag inte kan utan mer det faktum att jag inte är intresserad av att laga mat i 40 minuter, äta i 2 minuter och sedan städa undan i 40 minuter... Kanska en gnutta överdrivet men det har lite med saken att göra. Att jag sedan tycker det är trist att laga/äta själv är väl en annan orsak. FYI: Jag var risansvarig på middagen igår så jag är inte helt oduglig! ;)

Jag är heller inte världsbäst på blommor. För ungefär två veckor sedan fick jag en orkidé men den mår inte bra. Blommorna trillar av en efter en. Jag följer skötselråden slaviskt men något är galet (och det är mest troligt jag). Min killkompis har en orkidé och den blommar så att alla tror att den är av plast. Han sköter om sin på samma sätt som jag sköter om min men resultatet är uppenbarligen olika. Återigen är det konstaterat att jag ska hålla mig till garderobsblommor som varken behöver vatten, kärlek eller omvårdnad för att överleva.

                          

I övrigt är jag helt perfekt! :D

I väntans tider

Finns det något tråkigare än att vänta?

Livet består i mångt och mycket av just väntan. Väntar man inte på bussen så väntar man på att man ska få gå hem från jobbet eller på att det ska bli helg eller ännu hellre på semester...

"Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge" som det så fint heter. Men jag tror att vi alla kan enas om att det är precis tvärt om. Ju mer man väntar på något desto längre tid tar det innan man får det man vill ha.

Vad man kan göra om man väntar:
- gå ut med soporna
- diska gårdagens disk
- surfa in på Aftonbladet och läs om vad som  hänt i världen (garanterat ovinklade, världsaktuella händelser)
- vattna blommorna
- ringa mormor och lätta samvetet

Just nu sitter jag och väntar på att gå iväg och fika... Jag har inte gjort en enda av ovanstående. Nästa gång, jag lovar!

Äntligen lite sol

Såja, nu har vi haft finväder nästan en hel dag.

Solen strålade på mig när jag stod vid höjdhoppsmattan. Som lärare kan man ibland glädjas åt idrottsdagar där man får betalt för att vara utomhus. 

Efter en låång konferens och annat vanligt lärararbete hade solen gått i moln och regent kom. Men Becky och jag trotsade känslan av att vilja gå hem till soffan och bara dra en filt över sig... Vi åkte till Sockenplan och åt thaimat. Supergod, med nästan för stark kyckling. Dagen i solen hade gjort mig törstigare än törstigast. Antagligen bidrog även den superstarka maten en aning, men i vilket fall som helst så bälgade jag i mig colan som om livet hängde på det.

Jag försöker ju dra ner på cola-intaget men när jag ser ett glas med cola kan jag inte behärska mig. Drycken ska ner...och gärna fort! Beroende?! Förmodligen.

Kalle - en gammal barnomsvän

I unga år läste jag Kalle Anka flitigt. Av någon anledning (förmodligen ålder och ökade krav på coolhet) så slutade jag. F är den som återintroducerade Kalle i mitt liv...

Tidningen är faktiskt bra! Det finns inslag av humor, ironi och viss kritik som man nu i vuxen ålder förstår och kan skratta åt. De yngre läsarna uppskattar nog tidningen av andra skäl. Att jag sedan är väldigt förtjust i dåliga skämt gör tidingen till en guldgruva! Jag menar vem skrattar inte åt roliga skämt som:

- Varför matar du dina hästar med jackor?
- Det finns foder i dem!

eller

- Varför går inte brandmännen i stövlar längre?
- De använder lågskor!

Jag har dock inte kommit till det stadiet att jag köper egna tidningar utan än så länge läser jag dem endast om någon annan köper.


Att trycka på stopp...

Om man ska prata om fobier så brukar de vanliga till exempel vara: rädsla för spindlar, man vill inte ta i dörrhandtaget på offentliga ställen eller man tål inte se blod...

Min fobi är stopp-knappar! Om jag sitter på bussen och vet att jag måste trycka på stopp får jag hjärtklappning och jag börjar svettas hejdlöst. Mitt huvud går fram och tillbaka, som om jag vore på en tennismatch, i hopp om att få syn på någon som kan tänkas trycka. Så fort någon (alternativt jag själv) tryckt blir jag åter lugn som en filbunke.

Jag har funderat över mitt beteende många gånger och min egen hobbyanalys säger mig att jag egentligen rädd för att knappen inte ska fungera. Det skulle i sig leda till en massa följdproblem...
 
Då skulle jag vara tvungen att snabbt som attan klättra över personen som eventuellt sitter bredvid. Sedan måste jag tränga mig fram genom den eventuella folkmassan på bussen för att nå en annan knapp. Allt detta måste hinnas med innan bussen kommer fram till hållplatsen eftersom jag inte kunnat trycka... Och om jag inte hinner fram så måste jag ropa till chauffören att han/hon ska stanna. På grund av att jag tryckt på en icke-fungerande knapp vet chauffören inte att han/hon ska stanna vilket i sin tur kan leda till att jag missar min hållplats.

Trist att jag åker buss till jobbet varje dag...!

Jag måste adoptera en 11-åring

Jag har kommit fram till att jag måste adoptera en 11-åring. Varför just en 11-åring kanske du undrar... Jo, för de är tillräckligt gamla för att hjälpa till i hemmet.

Denna idé kom till mig under gårdagens middag hos min goda vän Katja. Hennes man och son tog hand om oss tjejer. Lillpojken hjälpte pappa att plocka fram, plocka bort, hämta det ena med det andra och han till och med fixade efterrätten. Jag häpnade... Är det så här att ha barn? Då kanske jag ska omvärdera detta med "mother hood".

Ville (med son) fixade världens middag och vi drack goda drinkar och gott vin!


Skor ska vara snygga inte bekväma!

När jag var yngre brydde jag mig inte särskilt mycket om vare sig mode eller skönhet. Jag började använda mascara i tredje ring och att köpa kläder som var snygga istället för praktiska och bekväma började jag med efter studenten någon gång... Ett par skor där det klämde någonstans skulle jag aldrig ha kommit på tanken att köpa.

Sedan träffade jag en tjej som nu är en av mina allra närmaste vänner. Hon sa en gång: "skor ska inte vara bekväma, de ska vara snygga!"

Så, idag hittade jag ett par supersnygga Björn Borg-skor. De klämmer lite och jag vet redan att jag kommer att få skavsår... Men vem bryr sig? De är assnygga!



Perspektiv på livet

Idag såg jag något som fick mig att inse att mina bekymmer i livet är lyxproblem...

Jag satt på 1ans buss på väg mot Stureplan och vid Hötorget stod vi still en stund. Min blick fastnade på en papperskorg av den enkla anledningen att en kille med barnvagn gick förbi och skulle kasta sitt skräp. Han missade och allt hamnade på marken men han fortsatte gå utan att bry sig. Jag satt alltså och tittade på papperskorgen och skräpet på backen och funderade på om jag skulle gjort samma sak. Skulle jag böja mig ner och ta upp det mitt i folkvimlet på Hötorget?

Mina funderingar avbröts när en kvinna klev fram till nämnda papperskorg. Hon tittade in i hålet och strax sträckte hon in armen... Min första tanke var att hon samlade burkar men hon plockade ut något grönt och vände och vred på det. Jag tänkte då att hon kastat något av misstag för det gröna var sama färg som Elgiganten-påsen hon bar.

Då såg jag att det hon hölli handen var en sådan bio-popcorn-kartong. Nej, nej, nej... Men jo, hon undersökte om kartongen var blöt eller skadad på annat sätt . Precis när bussen kör vidare ser jag henne stoppa de popcorn som finns kvar i munnen.

Hon såg ut som vem som helst... Att ha det bra är ingen garanti utan jag ska komma ihåg att vara glad för det jag har och inte tycka synd om mig själv för det jag saknar. Mitt liv är rätt fantastiskt!

Lurad av en försäljare

Min kära vän Katarina messade tidigt och föreslog frukost vid St Eriksplan. Härligt! Tyvärr regnar det så att sitta ute och njuta blev mer att sitta ute och småhuttra. Kaffet tog vi däremot inne. Innan kaffet var uppdrucket ringde Anna och föreslog fika i eftermiddag. Det ska bli fantastiskt roligt att träffa henne! Vi ses inte så ofta sedan hon flyttade iväg söderut.

Efter frukosten vandrade jag runt i lite affärer. Det var då hon dök upp - försäljaren... Jag hade tagit sikte på MQ och H&M men hon ställde sig i min väg. Hon började fråga om hon fick titta på en av mina naglar. Iiich... De är inte särskilt välvårdade så jag sträckte fram det finger som jag på en millisekund beslöt hade minst ful nagel.

Hon greppade fingret och började putsa. Ena sidan av den lilla puts-saken putsade, nästa sida polerade, den tredje gjorde nageln glänsande, bla bla bla...blodcirkulation...bla bla bla. "Är du redo att se din nagel?" frågade hon hurtigt. Vad skulle jag säga? Hon släppte fingeret  och så den nageln glänste! Lite imponerad blev jag även om jag vägrade visa det. Sedan kom nagelbandskrämen fram och slutligen handkrämen med dödahavslera. "Jämför nu dina händer" kommenderade försäljaren. Och när jag höll omhändertagen hand bredvid oomändertagen hand... Frisk och levande hand bredvid grå, skrynklig, död hand...

Försäljaren pressade priset med 200 kronor men jag var svår och sa att jag ville fundera. Hon grymtade lite och undrade om det var priset eller produkten som fick mig att tveka. Jag sa som det var (omän lite skamset): jag lägger inte den tiden på mina händer (uppenbarligen - tänk: död hand). Så jag lämnade henne och fortsatte mot shoppingen.

Jag tittade och kände på min glänsande nagel. Hela handen doftade underbart. Allt detta gjorde att min shopping blev störd... Jag kunde bara tänka på handvård. Jag testade snabbt utvalda plagg i provhytten men lämnade allt på häng-provade-plagg-här-stället. Sedan gick jag med bestämda steg tillbaka till försäljaren och sa att jag funderat och gärna ville ha ett set. Hon log och lade produkterna i en påse. Jag kände lycka! Hon hade utfört sitt uppdrag - lura på mig produkter jag antagligen inte alls behöver.

                                           

För ett par kvällar sedan såg jag filmen "En shopoholics bekännelser". Inte för att jag känner igen mig direkt men det där ha-begäret som ibland infinner sig kan vara svårt att övervinna.

När jag ändå var i skönhetstagen passade jag på att gå och klippa mig. Salongen jag brukar gå till är ett drop-inställe som ligger mellan tunnelbanan och lägenheten. De är snabba, effektiva och billiga. Idag hann jag bara sätta mig i stolen så sa frisörskan: "Du vill behålla längden, klippa upp och inte ta så mycket på luggen?" Jaaa, precis så som jag vill ha det. Jag var klippt och klar på 25 minuter. Stället har aldrig gett mig något att klaga på men min vän Mats, däremot, han kom undan med blotta förskräckelsen. Han kommer aldrig att gå dit mer men jag fortsätter vara trogen kund.


Ingen sol på lediga dagen, men däremot Top shop-lunch

F ringde i morse och fördrev lite tid i väntan på pendeltåget. Han hade varit och campat någostans i Huddinge med en kompis. Likt riktiga vildmarksmänniskor hade de tagit Taxi (!?) ut till parkeringen som ligger några 100 meter från vindskyddet där de skulle sova. Jag ifrågasatte taxiåkandet och de visade sig att de missat bussen ut... Och då är det ju ok att åka taxi? Alltså, jag säger bara en sak: stadsbor!

Lunch på Top shop i Souk tillsammans med Katja och Ville. Låter kanske lite galet att luncha på Top shop av alla tusentals matställen i Stockholm... Men fördelarna är flera: inte så mycket folk, man kan prata rätt ostört, relativt bra pris på maten och kaffet är både gott och gratis.   :) 

För att inte få för låg kaffehalt i blodet traskade jag senare ner på Seven-eleven och köpte en stooor kaffe. Jag tog den enorma pappmuggen med rykande innehåll och satte mig i Parken. Drack mitt kaffe och läste boken som gör att det kryper i hela kroppen (Den tusende gången av Anna Lytsy och Ulrika Olson). Det var behagligt att sitta ute men när solen lyckades titta fram mellan de grå jättemolnen var det riktigt varmt. Mer sol och mer värme, tack!

Låååånghelg

Finns det något härligare än en kväll efter jobbet när man vet att man har hela långhelgen framför sig? För att inte tala om hur få arbetsdagar det är kvar till semester... 18 dagar totalt och då är 6 av dem lektionsfria!

Vad ska hända under semestern? Jag har inga direkta planer men en resa hem blir det så klart och så kommer Becky, Mats och jag åka ut till deras landställe. Becky och jag ligger i solen och läser böcker medan Mats lagar mat. Det är arbetsfördelning på högsta nivå!  :)





Glömde tala om att läkarbesöket gick som planerat. En massa smärta, tårar och rädsla! Nästa steg är röntgen... Sen ska det väl förhoppningsvis vara över. Märkligt att så fort jag klev över till den fashionabla gruppen 30+ kom krämporna. Men som sagt, nu ska det nog vara över. Fast, en visdomstand är på väg (min första) och vi får se vad den kan orsaka. Förhoppningsvis blir gluggen mindre!

Jag har fått en idé om att leva ett nyttigare liv så idag byttes godiset/chipsen mot gurka, dip och vindruvor. Det blev en promenad hem från Slussen och jag åt rätt nyttig middag. Imorgon tänkte jag gå upp tidigare än vad jag brukar en ledig dag och ta en långpromenad. Visst låter det bra? På något vis har jag insett att det är bikinisäsong alldeles för snart och action måste tas - så här kommer BEACH 2009!

Detta med måndagar

Väckarklockan tjuter när man sover som skönast

Tittar ut genom fönstret och ser att regnet öser ner

Jobba, jobba, jobba

Fortfarande regn

Trångt som tusan på tunnelbanan. Såg en kompis kliva av på min station. VI har inte setts på säkert ett år, men pga allt folk hann jag inte upp honom

Komma hem till en tyst och tom lägenhet

Inget på TV

Godiset är slut

Skönt att det snart är tisdag! :)




I'm in love with a fairytale

ESC slutade precis som jag hoppades. Norske Alexander tog hem segern med poängrekord och att han fick poäng från alla länder tyder ju på att rätt låt vann...

Kvällen var supertrevlig. Jessi (a.k.a. Kulan :D) och Fredrik bjöd på schlagertacos i vanlig ordning. När vinjetten drog igång trängde vi ihop oss i soffan och lyssnade intensivt. Efter varje låt delade vi ut varsitt poäng. Vi kom gemensamt fram till Norge och Island i topp, precis som det faktiska resultatet blev.

Idag har jag träffat Sus. Vi har fikat, promenerat och ätit glass i solen. Älskar sol! Nu är det bara tre arbetsdagar till helg! Älskar kortveckor...


Myshelg

Jag älskar våren! Allting så mycket trevligare på något vis... 

Helgen har börjat på ett förträffligt sätt. Fredagsafterwork med kollegorna i solen på Mose backe och sedan en spontan vi-går-hem-till-mig-och-dricker-vin idé som utvecklade sig till en kväll på Imperiet. :) Trevligt sällskap, en del öl och en massa struntprat. Härligt!

Imorse blev jag dock väckt alldeles för tidigt av F som ringde ville äta frukost. Jag samlade ihop spillrorna av mig själv och åkte till Söder. Smarrig frukost på Mellquists och (ännu en gång) trevligt sällskap. Ett par timmar senare åkte jag vidare för att träffa Katarina och äta vår traditionella helglunch på Blå porten. Deras fetaostpaj är divine! Det är en sådan rätt som jag kan komma på mig själv att sitta och drömma om. I vilket fall som helst, solen strålade och jag njöt av god mat och (återigen) trevligt sällskap.   :)

Kvällen kommer fortsätta på samma sätt. God mat och nära vänner. Jag ska till Nacka och se ESC hos Jessi och Fredrik. Malena vinner inte men hur hon placerar sig är svårtippat.

Heja Norge!

Eurovision Song Contest

Här sitter jag, smuttar på mitt nybubblade vatten (från den nyinskaffade Soda streamen) och tittar på ESC. Det är semifinal 2 idag...

Alltså, många märkliga framträdanden och en hel del mindre bra sånger. För att inte tala om programledarna... Dagens ljuspunkt var dock det norska bidraget! Mysig låt och hans framträdande var underhållande. Han hade några lustiga dansare som kunde ha hoppats över men helt klart kvällens bästa och jag hoppas lite på honom på lördag.

Malena gick ju vidare från semi 1. Tack för det Europa!

Trots att jag gnäller så är jag barnsligt förtjust i allt detta. Mycket glitter, trallvänliga låtar och vänner samlade för att titta och förundras.

Musik, öl och somna i soffan

Veckan har varit bra! Humöret är strålande och solen skiner...

Tisdag bjöd på en intressant och, för mig, något annorlunda kväll. F lurade med mig på konsert och det var inte vilken konsert som helst. Vi åkte till Landet och tittade på ett relativt okänt band vid namn Knivderby. Jag har lyssnat på deras skivor tidigare och de låter som rätt unga pojkar som spelar något punkaktigt. Till min förvåning var bandmedlemmarna i min ålder... Tyvärr måste jag nog erkänna att det inte riktigt är min sorts musik. Men kvällen var ändå mycket bra: hemlagad middag hos F, musik, öl och nattmat från Donken. Att några timmar senare ta sig upp och gå till jobbet var inte lika lätt.

Igår lade jag mig på soffan för att se lite på TV och tittade på klockan vid 19.30 sedan minns jag inte mer förrän jag vaknade 05.45 i samma soffa med kläderna på och lamporna tända. Det är hårt att ligga på topp!

Jag oroar mig en aning för morgondagens läkarbesök...


Första försöket nr 2

Första försöket slutade i gråt och tandagnisslan...  Jag skrev och skrev men sparade inte och allt försvann så klart.

Jag trodde nog aldrig att den här dagen skulle komma. Jag har hittills varit oerhört skeptisk till det här med bloggande men nu är jag här och gör ett försök. Om jag tänker efter så är jag nog lite skeptiskt lagd till allt nytt och obekant. Ta det här med mobiltelefoner till exempel... För en massa år sedan köpte min dåvarande pojkvän sin första mobil och han var stolt som en tupp. Jag (skeptikern) förstod inte meningen och tyckte att han var "döfånig" som satt en hel kväll och pillade med alla, enligt honom,  fantastiska ringsignaler (obs polyfoniska). Jag hamnade så småningom också i mobilträsket omän något senare än gemene man.

Det senaste på min jag-är-skeptisk-lista är chinos. Jag har yttrat frasen "jag kommer aldrig att ta på mig ett par chinos" och än så länge hänger det inga i garderoben men jag misstänker att det bara är en tidsfråga.





RSS 2.0