Allra käraste lillasyster

Ikväll får jag celebert besök! Lillasyster kommer hit! Åh, vad jag har saknat henne!

Som vanligt blir det antagligen inte så mycket sömn eftersom vi har för vana att ligga och prata om alltalltallt länge. Tur att vi har studiedag imorgon...

Dagens positiva (förutom att systeryster kommer): Det har faktiskt varit en helt ok dag! Chefen frågade om jag inte saknade ledningsgruppen... Varför han gjorde det är ännu oklart men ändå...

Längtan!

Guuud vad jag längtar till sommar och semester!

Vulkanhelg

På grund av vulkanen (som jag föbannade i torsdags) har jag fått extra tid med Pite! Han har inte tagit sig härifrån ännu... Flyget har bokats om gång efter gång och senaste budet är ikväll vid 21-tiden. Men nyss publicerade media nyheten om att Arlanda stänger vid 20.00 ikväll... Hur det går återstår att se... Han kanske får ta tåget imorgonkväll, stackaren! Planen var sedan att han skulle komma tillbaka på torsdagkväll men är det möjligt?

Oavsett så har jag mått bra, blivit omhändertagen (hade feber,feber,feber igår), fått mat och kaffe, kli på ryggen och värme i hjärtat!

Dagens positiva: Nyss när jag kom hem från jobbet fanns kaffe färdigbryggt, maten lagas as we speak, Marabous nya choklad med smak av passionsfrukt är inhandlad... Uuunderbaaart!

Gråt och tandagnisslan

Jag föstod tidigt att det skulle bli "en sådan där dag"... Imorse mellan 8 och 9 visade jag slutet av filmen The Goonies (Dödskallegänget) och tårarna började trilla! Huh!? Jag avskyr äventyrsfilmer av den sorten och jag lovar att den verkligen inte är i närheten av en snyftarhistoria. Men det hindrade inte mig!

Resten av lektionerna höll jag tårarna i shack.

Jag bestämde mig för att inte sitta i arbetsrummet under eftermiddagen för humöret skulle få mig att explodera för minsta kommentar Henke mest troligt skulle fälla. Därför gömde jag mig i mitt klassrum, lyssnade på musik, skrev ihop prov, tyckte synd om mig själv, grät lite och svor över allt och alla!

Ett objekt för min ilska var vulkanhelvetet på Island som orsakade totalt flygstopp. Pite, som skulle komma ner ikvälll, fick ändra sina planer. Inte populärt från min sida men det sade jag ju så klart inte till honom.

Sedan ringde en kollega och frågade om jag kunde vikariera för honom på min sovmorgon, i idrott kan tilläggas! Jag som redan var på uselt humör blev inte gladare av det... Ny gråtattack!

Jag ringde Becky för stöd, tröst och medhåll. Jag fick allt jag önskade! Hon är bra hon!

Pite ringde och berättade att han bokat om blijetten och tar tåget ner istället. Han kommer alltså imorgon på förmiddagen istället för sent ikväll. I vilket fall som helst är han här när jag kommer hem...

Jag är på bättre humör nu och jag antar att alla kan gissa sig till vad problemet egentligen var - pms! Nu är det några månader sedan det var så här illa... Det har väl antagligen samlats på hög och idag fick jag en omgång som heter duga. Hoppas det dröjer till nästa gång!

Dagens positiva: Inte en susning! Eller, ja, det skulle vara Pites ansträngning för att hitta nya ressätt ner då  flyget var en omöjlighet. Han övervägde till och med att ta bussen eller köra själv... Hjärtat!


Någon som sett mitt sting?

Jag har helt tappat blogg-stinget... För inte särskilt länge sedan tittade jag in här flera gånger om dagen och knåpade ihop något, omän så litet, inlägg. Men nu går dagarna och inget produceras! Det är ju inte så att inge händer för helt ärligt är det nog den mest händelserika tiden i mitt liv... Men det kan väl i och för sig vara orsaken till avsaknaden av sting.

Till exempel har jag kunnat plocka bort epitetet "evig singel" (epitet - bestämning till ett huvudord, särskilt om en karakteriserande bestämning). Bara det är vansinnigt stort! Och med tanke på vem personen i fråga är så blir det ännu större.

Nog om det!

Vad gör jag annars då?

Igår fikade jag med Becky. Vi pratade förlossningsskräck, hur barnen ska kunna försörja sina föräldrar, vilka aktiviteter de ska tillåtas ha och annat värt att tänka på innan man blir förälder. Vi kom fram till att de får spela schack eftersom det är en billig sport materalmässigt alltså. De får också välja på golf eller tennis... Där finns mycket pengar att hämta plus att de sporterna utövas i varmare trakter.

Idag har jag utforskat Tumba! Påminn mig om att inte flytta till just Tumba och att definitivt inte skaffa 20 ungar... Vi åkte med jobbet till hoodsen och tittade på handboll. Lite drygt en timmes resa, med tre byten av färdmedel ,för att se 2x20 minuter handboll och sedan ta samma tre färdmedel tillbaka under ytterligare en timme. Mina huliganbarn åt godis i mängder på ditvägen och när vi kom till Slussen var jag så less på "han tog mitt godis" och allt kastande av godispapper överallt att  jag tog hand om karamellerna! När vi sedan kom till Södra station köpte samma barn, i ett obevakat ögonblick, var sin Redbull. Gissa om de var speedade resten av resan!? Tillbakavägen gick bättre eftersom energichocken lagt sig och dåsigheten av allt springande slog till. Nej till Tumba! Nej till 20 barn! Nejnejnej till Redbull och godis med papper på!

Jag var helt slut när jag kom hem men då var det bara att börja tvätta. Och när jag ändå var igång passade jag på att diska och putsa köksfönstret. PUH! Resten av fönstrena tar jag imorn... Eller någon annan dag...

Dagens positiva: Camilla visade mig planeringen av Paris-resan. Wow! Så välplanerad och så kul det ska bli! Visst, hälften av sakerna visste jag inte vad de var men det lät verkligen superkul! Henke som hakat upp sig på att jag inte kan någon franska tycker att jag inte har något där att göra... Enligt honom kommer jag bara gå runt, klädd i randig tröja och basker, bärandes på ett glas rödvin och kvittra: blu blublu blublublu baguette! Så rätt han har!


Kaffe, kaffe och åter kaffe

Under en period försökte jag mig på att dra ner på kaffeintaget, och lyckades faktiskt riktgit bra. Dock när jag åker hit upp så faller kaffeandan på och kopp efter kopp rinner ner.

Först morgonkaffe med mamma, sedan lunchkaffe med aktuell lunchdate, sedan eftermiddagskaffe hos mormor, sedan eftermatenkaffe(middag), sedan kvällskaffe (ofta två gånger under kvällen). Vid varje tillfälle blir det så klart två koppar... You do the math! Så här ser varje dag ut! Dags för avgiftning när jag kommer hem till Stockholm!



Livsnjuteri

Sitter i Pite och tittar ut över snötäcket. Vackert! Visst skulle man kunna önska att all snö mirakulöst bara försvann i en handvändning men vacker är det...

Påsklovet inleddes med underbara dagar i Stockholm med Pite, god mat, kära vänner, sällskapsspel och mys. Vi hann också med att äta middag med ett par som Pite känner sedan barndomsåren. Med andra ord blev jag studerad och bedömd. Omdömet dagen efter löd: It's a keeper! Måste erkänna att det var skönt att höra för vad alla andra tycker vet jag faktiskt inte. Men det är inget man ska tänka på för då blir man väl knäpp.

I Stockholm har våren kommit och krokusarna tittar fram lite här och där. Det blev också en eftermidda i parken, på en parkbänk med 7Eleven-kaffe och glass. Underbart! Pite har servat mig med frukost varje morgon och fixat och trixat på alla sätt och vis. Han är bra han!

Igår åkte vi upp och första anhalten var Max! Hade verkligen längtat efter hamburgare... Sedan blev det fika i två omgångar hos mamma och pappa medan vi tittade på film och myste i deras nya soffor.

För att kunna ta sig fram på bästa sätt med utgångspunkt där mina föräldrar bor är bil ett måste. Därför måste mamma skjutsas till jobbet. Gaah! Påsklov och ändå måste väckarklockan ställas, man måste kliva upp och utföra aktiviteter okristligt tidigt. Jag kommer vara tröttare efter lovet än vad jag var innan, men det kan det vara värt!
 
Vad som dock orsakar problem här i krokarna är alla renar. Samerna tar med sig sina renar hit ner (körda i lastbil) för att de ska får vinterbeta. Det är hundratals renar som springer runt här i skogen och på vägarna. Man måste köra saktare än sakta för att inte krocka... Norrlandsbekymmer.

Snart bär det av in till stan för att träffa kära vännerna och äta lunch.

Dagens positiva: Piteå, Pite, familjen vännerna, lovet, livet!


Gissa vad det är för dag idag...

Jo, det är första dagen på påsklovet! Eller första eftermiddagen i alla fall... Det känns gudomligt! Alla skuttade hem från jobbet med ett leende på läpparna!

Man går från bussen, känner solen värma, gruset är bortsopat från trottoaren, människor sitter på bänkarna i parken, har ett påskägg i väskan, vet att Pite är på väg, har tio dagars ledighet framför mig... Ja, det är mycket som känns bra!

Heja våren, nu lägger vi i en extra växel!

Traaalalaalaaalaa!

RSS 2.0