Helgen jag lär minnas

Min helg har varit strålande och Pite förgyller min tillvaro på många sätt.

Kvarteret Skatan var vansinnigt rolig! Middagen var utsökt! Barrundan var underhållande! Söndagen var stillsam och mysig!

Jag fick ett kort med världens finaste innehåll. Text skriven från hjärtat! Till och med Terror-Rex fick tårar i ögonen! Oväntat, fantastiskt och alldeles underbart!

Jag är varm, bubblig, leende! Jag är lycklig!


Äntligen fredag

Tillslut blev det fredag i alla fall. Konstigt nog kändes det som en superlång vecka trots att jag var ledig i måndags. Jag drog från jobbet så tidigt jag kunde utan att ögonbryn skulle höjas... Det var ändå nästan på gränsen men Katarinchen och jag trotsade allt och åkte in till NK och fikade.

Dagens positiva: Anna och Marie mötte upp på NK. Jag har inte träffat Anna på evigheter ochjag saknar henne massor. Hon flyttade från Stockholm för snart tre år sedan, men vi ses lite då och då, när hon kommer till storstan. Så himla roligt vi haft på resor till Dvor Kralove i Tjeckien och solresan till Tunisien.


Gentlemän

Gentlemannen är inte utdöd! Han lever och finns där ute! Idag råkade jag på två av dem...

Tidigt i morse pulsade jag fram i snön på väg mot tuben. Jag struttade på en smal upptrampad stig med höga snövallar på båda sidor. Längre fram såg jag två stora killar komma traskande på samma stig. Suck, nu skulle jag vara tvungen att kättra ut i snön, bli blöt om fötterna och antagligen trilla omkull. Men som i Triss-reklamen - plötsligt händer det - så klättrade båda killarna upp på snövallen och lät mig passera på stigen utan att behöva bli snöig alls. Tack kära ädla riddare! ;)

Jag kände att det skulle bli en bra dag idag!

Dagens positiva: Det vankas myshelg! Pite kommer ner imorgon och vi ska gå på teater, äta god middag, mysa och må gott!


Irritation

Jag är irriterad över ALLT!

- snöovädret som definitivt försenar våren! Jag HATAR snö! Och att det sedan snöar vertikalt på grund av storm gör inte saken bättre.
- lagrådet! Skituppdrag! Bara den här terminen är över så jag slipper.
- att planera kvällen och vara på väg för att fem minuter innan man är framme få veta att det är "inställt". Kan man inte komma på det tidigare? Eller ännu hellre hålla sig till planen!
- CSN! Jag fick årets räkningsskörd idag. Jag vägrar öppna det förskräckliga kuvertet! Jag fattar att jag måste öppna det så småningom, typ imorgon.
- det är bara onsdag!
- schemat jag var tvungen göra för NP. Vilka salar är lediga, vem vaktar när, var flyttar vi dem som måste flyttas. Jag ogillar skarpt sådana uppgifter!
- folk som brer ut sig på t-banan. Hur kan man sitta och ta upp nästan två säten när det är som mest folk, bara för att man vill halvligga och luta sog mot fönstret?
- Henke leder i Bejeweled. Jag kommer aldrig komma ikapp honom.
- min raggsocka som är sönder! Stortån tittar fram! Hur gick det till? Det hände nu. Och jag som sitter i soffan... Dammråttorna som gnagde hålet?
- snö, snö och åter snö! 


Öppet för tolkning

Konversation från personalrummet. Kollega 1 (K1), kollega 2 (K2), Theres (T)

Som bakgrund kan jag berätta att jag och K1 hade en diskussion med min klass under gårdagen. Diskussionen handlade om uppförande, vilket jag anser ligger högst upp på listan...

K1: Vilken pli du har på dina elever!
K2: Ja, hur gör du? Du ser ju så snäll ut.
T: Jag ser snäll ut, men det bor en tiger i mig.
K1: Hm, jaa, MINST en.

Dagens positiva: Morgondagens middag är planerad och kommer att bli supertrevlig!


Längtan

Jag längtar efter:
- nästa yogapass! Det trodde jag aldrig att jag skulle säga... Det var hårt, brutalt och skönt. Jag är frälst (för ett tag i alla fall).
- sommaren! Imorgon kommer ytterligare ett snöoväder. SL har gått ut med att vi resenärer ska vara i god tid på grund av kommande störningar i trafiken.
- helgen! Pite kommer ner och hälsar på.
- god mat! Skolmat toppar inte listan över godast mat i världen. Jag äter och är nöjd men vill ha något riktigt gott.
- mamma, pappa, lillasyster och mormor! Familjen!
- den nya spännande eran i livet. Pite är på väg att flytta ner till Stockholm.
- sängen! Jag är trött efter en lång arbetsdag, hårt träningspass, oron över dagens första lektion (vilket visade sig vara onödig oro), skitjobbiga ungar, mycket funderingar... God natt!

Dagens positiva: Att börja veckan med en tisdag är strålande perfekt!


Härligt ledig

Måndag morgon. Väckarklockan är alldeles tyst och när jag öppnar ögonen är det ljust ute. Jag sträcker på mig, ligger en stund och tittar i taket. Hur ska jag ta mig an denna fantastiskt lediga måndag?

Jag kravlar ur sängen och går runt lite. Jag drar upp persiennerna och ser ut genom förnstret. Najs! Jag gör i ordning lite frukost och sätter mig i soffan. Jag fortsätter titta på Criminal minds på datorn. Njuter!

Telefonen ringer. Katja erbjuder fikadejt och jag tackar ja. Jag fortsätter titta på ett avsnitt och gör mig sedan klar. Turen mot Forum börjar och jag känner kaffesuget. Katja möter mig i Forum och vi går runt i butikerna. Rea! Jag hittar både mycket fint och påse efter påse följer med.

Vi sätter oss ner på ett fik och pratar om dåtiden, nutiden och framtiden. Livet är härligt!

Timmar senare kommer jag hem med: två klänningar, två linnen, en tröja och en jacka. Lycka!

Väl hemma ser jag ytterligare ett avsnitt av CM och sedan tar jag mig ett bad.

Nu är jag renskrubbad, insmord, mätt, nöjd och belåten.

Världens bästa lediga måndag!




Produktivt

400 avklarade! :)

En vecka kvar

Nästa vecka är det klart: jag kliver upp ett pinnhål till den aktningsvärda åldern 31. Då är det ett faktum att jag är närmare 40 än 20 30! Hittills har jag kommit undan med att vara exakt på mitten men nu tippar det över. I och för sig är visst 40 det nya 30 så än är det lugnt.

Säkra källor säger att om en kille börjar köpa sportbil eller möjligtvis en motorcykel har de kommit in i någon form av ålderskris. Undra vad den kvinnliga motsvarigheten är? Jag skulle nog inte säga att jag hamnat i någon kris än så länge men vem vet vad som händer nästa vecka...






Fortsätter lyssna

Hamnade på Thin Lizzy... Nu börjar det likna något... Kanske något lättare att lyssna på är det där andra och lite mer trallvänligt.


Upptäckresa i musikens värld

För att fortsätta klura ut vem Pite är så har jag börjat undersöka hans musiksmak. Den skiljer sig från min till rätt stor del men det skadar ju inte att vidga sina vyer.

Vi har diskuterat favoriter och gillar/ogillar. Man lär sig en hel del om någon på detta vis.

Just nu spelas Pink Floyd på Parkan vilket för bara ett par veckor sedan vore relativt otänkbart. Inte så tokigt men jag känner att jag inte "hittat dit" på egen hand. Och snart ska jag ge Led Zeppelin en chans. Vad sägs om det?

Hm, jag kan behöva lyssna några fler gånger för att uppskatta båda (någon av) dessa... Men, Thåström fastnade ju så än finns det hopp. :)

Dagens positiva: Prommis på Djurgården som avslutas med en lunch på Blå Porten. Alltid lika mysigt att äta, prata, mysa med Katarinchen.

Årets NO NO!: Ryktet säger att Blå Porten ska stänga för att det ska byggas om i området... NEEEJ! Var ska vi då spendera lördagarna?


Sämsta sedan...

Sverige klassas som ett handbollsland och ligger på första plats i listan över topplacerade lag genom åren. I år var det dags för EM och den svenska reklamen sade att detta var vår chans att ta tillbaka guldet. Vi hyfsat intresserade har följt gruppspelet med intresse och feta förhoppningar. Så, vad hände?

Vi åkte ut i gruppspelet. Vi fick 0 poäng i vår grupp. Vi vann alltså inte en matck. Vi suckar högt. Vi kommer tala om fiasko.

Men vad beror då detta på? Jinxade vi turneringen genom att gå ut med att nu är det vår tur, så där lite kaxigt?

Att prata om saker isom om de hänt innan de har det, brukar ju leda till misslyckande oavsett vad det gäller...

Jag tycker i alla fall att vi skippar det där med att prata om fiasko. Jag menar, hur bra hade vi gjort det själva?


Om man varit vanlig arbetare...

Alla som vanligtvis bara obbar under veckorna är ju uppenbarligen ledig på helgerna. Det brukar gälla även mig... Men denna vecka måste vi jobba även lördag! Gissa om jag är sugen på det.

Eftersom det är skolval i kommunen där jag jobbar måste vi ha öppet hus för att locka till oss så många elever som möjligt. Är inte det lite märkligt? Vi sliter som djur för att våra kollegor på andra skolor ska stå utan jobb till hösten.

Under onsdagsfikan med F diskuterade vi olika arbetsmöjligheter. Jag inser att jag valde fel yrke! Tänk om man var programmerare... Då kunde man sitta i skuggan av en palm, i ett land långt långt bort, blippa på datorn och programmera åt företag världen över. Ju mer jag tänker på detta desto intressantare blir idén!

Är det för sent att skola om sig? Kan någon med svårt datorhandikapp bli en hacker? Och viktigast av allt: Kan förvandlingen från öhh en dator, sa du till ett datasnille ske över en natt?

En snabbkurs? Någon?

Dagens positiva: Jag valde bort fredagsölen och stannade hemma i soffan. Cola, Sun rice och handboll. Härliga tider.


Hallå inspirationen?

Sedan maj har jag knåpat ihop minst ett inlägg om dagen, nästan varje dag i alla fall... Jag har ingen inspiration och inget att säga och inget att gnälla över och inget att tycka till om. Varför vet jag inte!

Det kanske är dags för ett uppehåll?

Dagens positiva: Världens finaste sms!


Lycka i en påse

Men inte vilken påse som helst utan en McDonalds-påse! För första gången på månader gick jag förbi Donken på väg hem från jobbet. Vrålhungrig och osugen på att fixa mat gjorde att fötterna styrde sig själv. Snabbt som ögat kastade jag i mig burgaren och tyvärr var jag lite slarvig vid sesam-frö-bortplockningen vilket innebär silikonläppar för min del... Jaja, lite svullna läppar kan man ta. Det går över.

Dagens positiva: Morgondagens bus är planerat. Katja och jag har plockat bort hyllor ur två skåp och kommer att krypa in i var sitt. När Henke börjar lektionen kommer vi skicka sms mellan varandra. Utfallet får beskrivas imorgon.


Dum, dummare...

När man övningskörde fick man lära sig diverse vägskyltar. Här i närheten sitter två skyltar som jag vet vad de betyder men inte sett så ofta... Av ren nyfikenhet frågade jag Pite om han visste vilken som var vilken och han svarade:

  
      B L I N D                  D Ö V

Så smart! Antalet prickar ger oss svaret. Jag har aldrig någonsin tänkt på det viset. Jag har lärt mig betydelsen genom att den där med ringen är ju lite instängd - lite instängd som prickarna skulle vara i ett öra. Alltså, döv vilket innebär att den andra är blind.

Jag tänkte att jag skulle glänsa lite med min nya kunskap så jag frågade nyss Micke om han kunde skilja på skyltarna och döm om min förvåning när han säger: B L I N D och D Ö V.

Är detta allmän information? Sov jag under den lektionen på körskolan? 


Solsken

Helgen har överträffat alla förväntningar och jag har faktiskt riktigt svårt att tro att det händer mig... Är det en dröm? Måste jag nypa mig i armen? Aaj! Nej, definitivt ingen dröm!

Pite var alltså på besök i storstan.

I fredags var jag så nervös när jag skulle möta honom på centralen att jag allvarligt funderade på att smita därifrån. Han visste ju inte vart jag bor och jag skulle lätt kunna dumpa mobilen, radera mig från facebook och typ försvinna från jordens yta. Men jag tog mitt förnuft till fånga efter att Becky peppade mig när jag ringde och var ynklig.

Vi har pratat massor om allt och vi har kommit fram till en hel del saker. Våren är uppbokad och livet leker (än så länge).

Dagens positiva: Katja och jag busade lite med Pekka igen. Efter första lektionen gick vi ner till syslöjden och letade upp den största och fulaste knappen vi kunde hitta. Till detta hittade vi en neonrosa tråd... Planen var att byta ut en av Pekkas knappar i vinterjackan men till vår stora besvikelse hade han matchstället, det vill säga en jacka med blixtlås. Därför sydde vi fast knappen på mössan... Stylish!


Läggan är kliniskt ren

Jag lämnade jobbet strax efter 14 (najs!) och begav mig hemåt.

Eftersom jag somnade i soffan igår när jag egentligen skulle städa, fick jag ta på mig gummihandskarna och skura ordentligt idag istället. Allt skiner! Jag har till och med gått till återvinningen... Det tog emot vill jag lova men nu så här i efterhand är jag grymt nöjd.

Bo Kaspers Orkester bar mig hela vägen in i städningsmålet! Jag älskar deras skiva I centrum och sjunger högt, högre, högst!

Nu är det inte länga kvar innan besöket dyker upp...

Fredagen F

Idag är det dagen D, eller fredagen F...

Nervös, förväntansfull, glad, orolig, fnissig, rädd, skitskraj, skeptisk (hey, det är ju faktiskt jag så lite skepsism måste finnas), nyfiken och allt är helt galet märkligt!

Dagens positva: Jag sparar det till efter helgen för just nu kan jag inte tänka!


Gåtan för dagen

Vilket gäng använder mest toapapper?

En sådan här dag...

...klarar man sig utan!

Hur ser då torsdagarna ut från och med nu?

7.50 dricks morgonkaffet och 8.00 väntar 20 galna ungar på underhållning vilket leder till:

60 minuter intensitet
5 minuter vila och byte av material
60 minuter intensitet
5 minuter vila och byte av material
60 minuter intensitet
30 minuter undanplockning, lunch, framplockning
60 minuter intensitet
5 minuter vila och byte av material
60 minuter intensitet
5 minuter undanplockning

Sedan rusar jag till toaletten så snabbt att Usain Bolt skulle kunna få sig en match om världsrekordet på 100 meter! Nästa språngmatch går till kaffemaskinen... Varningslampan har blinkat rött ett tag men nu är nivån farligt låg.

Det var min dag i korta drag. Att man sedan skulle kunna lägga till en massa: "Thereeeees, han tog min penna", "jag hittar inte min bok", "jag fattar ingenting", "kan vi sluta nu?", "jag är hungrig" (no, shit! Jag med), "åh nej, jag har inte tränat på läxan"... Bla, bla, bla, bla....

14.00 var jag helt slut. Jag orkade knappt prata så jag satte mig vid mitt skrivbord, pluggade in hörlurarna och lyssnade på musik. Runtomkring mig sprang kollegor fram och tillbaka, ungar bankade på dörren men jag satt kvar på stolen och dumstirrade på dataskärmen. 15.30 drog jag hem! Jag ser redan fram emot nästa torsdag! :S

Som tröst har jag köpt godis!

Dagens positiva: Det vankas bröllop i sommar! Jag är så otroligt glad för min kära, kära vän och det ska bli fantastiskt roligt att dela deras stora dag!


Min hyllning

Det finns en person som jag håller väldigt kär! En liten pys, eller kanske inte så ruskigt liten längre, men lillasyster är hon i alla fall. Idag är det hennes födelsedag och efter så här många år har jag hundratals historier att berätta om denna fantastiska lilla flicka! Jag väljer att dela med mig av några minnen.

Allra käraste: Vi delar rum så fort vi är hemma i Pite! Vi pratar, myser, slåss om plats och utrymme, spelar spel, umgås, skrattar, kramas, njuter...

Argbiggan: som 2-åring grät hon sig igenom en hel semesterresa i Finland. Lillasyster ville mata duvorna och vara på hotellrummet, inget annat!

Artisten: När hon hade freestylens lurar i öronen sjöng hon "Ciao ciao Italia" med inlevelse under bejublade konserter för grannar och andra andra bekanta.

Atleten: Som stolt storasyster kan jag berätta att min lillasyster har tillhört både Sverige-eliten och världs-eliten i dans! Landslaget, VM, EM, SM... När hon vann SM-silver var jag på plats men kunde inte klappa takten för tårarna trillade. Du är min idol!

Den bestämda: Lillpysen talade om för skolfotografen att nej, det där fotot var inte till belåtenhet. Det var bara att ta ett nytt.

Den modiga: Lillasyster säger vad hon tycker.

Festivalbesökaren: Hon har alltid varit förtjust i festivaler. Stå i publiken och hoppa till artister som Uggla eller Håkan Hellström.

Husmodern: Jag säger bara - vårrullar!

Konstnären: Under många år formades cernitlera till allehanda figurer. 

La fashionista: Modemedveten, stilfull, skotokig. Hennes garderob är att avundas. Och redan som liten visste hon hur man skulle klä sig. Jag minns med värme en illgul mjukisdress... Besvikelsen är total! Jag hittar ingen bild på denna fantastiska kreation.

O'boy: Det är drycken vi är uppfödda på. Mycket har avhandlats vid köksbordet över ett glas O'boy.
 
"Sjuklingen": Under småbarnsåren led lillan av "knölsjukan". Att stoppa in långkalsongerna i strumporna var besvärligt. Sedan var strumporna alldeles för hårda och behövde en omgång med strykjärnet innan hon kunde gnugga dem mjuka för att sedan kunna använda dem. Hon brukade också kasta bacillsnören omkring sig...

Världens bästa: Du kommer alltid vara världens bästa och allra käraste lillasyster! Vad vore jag utan dig?


                       




Kvarteret Skatan

Nästa lördag ska vi se en föreställning av Kvarteret Skatan. Man blir till och med bjuden... Vissa har hyfs! :)


Försökte mig på att ladda ner Skype, vilket i sig gick bra. Problemet kom när det blev fråga om mikrofon. Har jag en inbyggd? Verkar dåligt med det, men hur vet jag säkert? Hrm, det där med data!?


Botten

Det var ingen toppendag direkt!

Finns det någon som behöver en avdankad lärarinna?

Dagens positiva: Larsson är tillbaka!

Redan söndag

Hur gick det till? Helgen bara försvann... Det är väl i och för sig som vanligt, men tänk vad fort man glömmer.

Började dagen med att ringa Pite. (Obs: Jag ringde! Jag! Det sker inte ofta!) Han hade ölat, bastat och doppat sig i snön under gårdagen. Och så messade han det finaste messet inatt. Jag vaknade, läste och somnade om leende.

Igår i Gröndal dracks glögg och åts ost och kex. Mysigt! Jossan och Mogge har bokat en långresa och vi andra suckade avundsjukt. Vi drömde oss bort och kom på den urintelligenta idén att resa iväg och öppna en bar på en strand. Om jag faktiskt fick chansen skulle jag ta den - direkt!

Idag blir det visst mycket TV-tittande. Skidor i alla de former. Jag har redan tänt ljus, druckit kaffe, suttit uppkrupen i soffan med filten om axlarna ett par timmar. Ibland är det allt som behövs för att man ska må gott!


Hurtbulligt

Glömde ju helt att berätta att nu är julsakerna uppe på vinden trots problemet med hissen. Jag gick upp för alla trappor och jag bar allt! Tralalalllaaaaa! Ansträngande, pulsökande, flåsigt... Men nu är det gjort!

Glöggkväll i januari

Jag tar tillbaka att jag sade tyvärr tidigare. Han är mycket trevlig och att vi åkte kanske till och med tog död på hånandet.

Micke shoppade massor, som vanligt. Jag använde ett presentkort för att uppdatera strumplådan. Mycket avancerad shopping för min del alltså.

Dagens positiva: Ikväll ska vi till Gröndal och dricka upp överbliven glögg. En efter-julen-glögg-fest! Mycket trevigt!


Gäsp

Det tar visst på krafterna att jobba. Igår, inte särskilt sent, skulle jag se en film... Jag lade mig till rätta i soffan och hann nog inte mer än se ett par minuter innan det var kört. Ni vet när tröttheten kommer från fötterna och tar över hela kroppen då är det bara att ge efter för det finns inget som kan hindra den. Med andra ord somnade jag snabbot och tydligen hårt för när jag väl vaknade var filmen slut och klockan 03.45. Jag låg till och med i samma position som när jag visste att jag skulle somna.

Jag kravlade mig ur soffan, släckte lamporna, stängde av TVn och rasade i säng. Där sov jag till relativt nyss. Gäääsp!

Snart ska vi till Kista och shoppa. Tyvärr (om jag nu får säga så) ska ytterligare en person följa med. Det är inget fel på honom utan jag råkade bara hångla med honom för ett år sedan och det var spritens fel. Jag blir ofta påmind om detta... Alltså, inget fel på stackarn men nu kommer en ny våg av "du vet när du hånglade med ***". Men som i alla situationer får man faktiskt stå för det man gör!

Jag dränker mitt generade själv i shopping. Tur att jag är enda tjejen för då kan jag slinka undan på damavdelningarna medan de roar sig på herr.


Full av tvivel

Nu kommer den krypande, den där känslan av tvivel... Det där värdelösa, ogrundade, svårignorerade, gnagande, vidriga tvivlet.

Eller, kanske inte... Jag fick just ett telefonsamtal. Nu är jag inte lika tvivlande... Kanske...

Dagens positiva: 1) Det är första helgen efter lovet. Jag överlevde! 2) Jag är inte ensam om att vilja se melodifestivalen. 3) Let's Dance har börjat.


Poetiskt

En av mina kära, kära vänner fyller år imorgon. Ska jag tala om vad jag har gjort? Jag har skrivit en födelsedagsdikt till henne! Hm, det har aldrig hänt förr... Och kommer med största säkerhet aldrig att hända igen!


Gott och/eller nyttigt

Vad gör man när man kommer hem sent, ska äta middag och är vrålhungrig? Ställer man sig och steker fisk eller glufsar man i sig chipsen man hittade längst in i ett skåp?

Eftersom jag är nyttigheten själv valde jag chipsen!

Hur intelligent var det på en skala?
snabbt: pling
gott: pling
mättande: mööp
nyttigt: mööp
vuxet: mööp
samvetet...: mööp

Dagens middag får 1 av 5 och då bara på grund av snabbt och gott.

Dagens positiva: Jag överlevde första jobbdagen och det kändes inte ens särskilt jobbigt att stiga upp (vad jag minns just nu i alla fall). Och det var faktiskt roligt att träffa alla igen - ja, till och med barnen. Kanske tar tillbaka det imorgon.


Dagens minus:
Detta är ingen återkommande punkt, men jag måste få gnälla lite. Från och med måndag kommer jag att få ett nytt schema och det ger mig i och för sig två sovmorgnar, men också två asjobbiga dagar. Tyvärr blir det torsdag och fredag som blir jobbiga. Bryt ihop och kom igen för det är snart semester! :)


Fullt ös

Nu är cirkusen igång.

Jag drömde att jag missat alla lektioner och att min nya elev fått stå ensam i korridoren hela dagen för att jag inte dök upp. Alldeles svettig vaknade jag och insåg att det var flera timmar till uppstigning.

Vi kör så det ryker och snart är det semester igen! Bara 22 veckor kvar!

Dagens positiva: Jag fick ett sms där det stod att ytterligaren en resa till Stockholm var bokad. Födelsedagshelgen dessutom!


Neeej

Jag ställde just alarmet på väckarklockan. 06.00! Det är inte OK!

Utrensning

Som singel sover man oftast i en singelsäng, det vill säga man behöver en uppsättning sängkläder åt gången. Eftersom utrymmet i min lilla lägenhet är begränsat har jag börjat fundera vöer vad som tar plats och vad jag kan göra mig av med.

Jag riktade uppmärksamheten mot sängkläder och handdukar som ligger fint uppradade i förvaringsboxar under sängen. Där fanns mycket att rensa ut. Jag menar, hur många vita underlakan för en 90:s säng behöver man då den enda säng man äger är 120 centimeter bred? Svaret är: inga!

Fyra stora påsar är sprängfyllda med diverse... Oooh, så mycket plats jag fick över. Eller det kanske inte är plats över men nu finns det mindre skrot i alla fall. 

Hm, kanske dags att ge garderoben en omgång igen snart?

9 dagar kvar till spännande besök!


Inte mitt stoltaste

Det finns en ådra hos mig som jag inte är superstolt över. Det är den där latmasken... Visst, jag kan vara drivande och köra rätt hårt i olika frågor men ibland kryper den där orkeslösa Theres fram. Som idag:

Jag hade bestämt mig för att plocka upp julsakerna på vinden och då även ta upp resväkan också. Det skulle göras efter shoppingturen i Farsta. När jag kom hem så såg jag en post-it på hissdörren i entren. Det stod att hissen var felanmäld på grund av blablabla och då gick luften ur mig. Skulle jag bära upp sakerna på¨vinden? Knappast! Jag väntar nog till hissen är reparerad! Latlatlatlatlat!

Tur att jag bor på första våningen!

Jag har svår jobbångest! Imorgon drar allt igång igen. 7,5 veckor till nästa lov... Det bör man väl klara!? Men om jag tänker efter så är jag glad över att få träffa kollegorna igen. Har saknat dem lite.

Dagens positiva: Lunch med tjejerna i Gallerian och sedan shopping i Farsta. Tänka sig: jag handlade ingenting!


Ett snille

Mitt datasnille lyckades fixa till data-telefon-problemet. Nu kommer det lite bilder...

Kyligt värre!

Man skulle kunna undra om jag tog med mig kylan till Stockholm...

När jag vaknade i morse var det -15 och jag trodde inte riktigt mina ögon men när jag kom ut så förstod jag att det stämde. Ni ska veta hur kallt -15 är här. Och nu... Nu är det -22!!!

De som sitter långt bort i solen och värmen ska känna sig lyckliga!


Jag överraskar mig själv

Klockan är 11.15, jag har semester och ingen tidspress...

Allt detta säger väl egentligen att man ska ligga i sängen länge, masa sig upp sent och bara göra inget särskilt. Det är i och för sig vad jag brukar göra sådana här dagar men i dag överraskade jag till och med mig själv.

Jag har hunnit vara och klippa mig, varit och köpt kaffe och hunnit surfa en längre stund (obs. 11.15!). Det är sådana här gånger jag ångrar att jag inte gör det oftare - går upp tidigt och får saker gjorda.

Snart ska jag iväg till IKEA. Undrar om jag ska lämna börsen hemma?


News flash

Instruktören är inte singel! Micke och jag träffade honom och tjejen på mataffären. Hon var faktiskt riktigt snygg... Så klart, varför skulle en läckerbit som han vara med en osnygg tjej?

Bara för att klargöra: Det rör mig inte! Jag har annat i tankarna! :)

 


Lillasysters julrim

På julafton fick jag en skattjakt av min lillasyster och detta är vad hon knåpade ihop:

Här får du en typ av karta
så du din julklappsjakt kan starta.
För att du nått ska fatta
kolla under vår julgransmatta.

En ledtråd funnen...
Sök under något man stoppar i munnen.

Ett bra gömställe hade varit vårt garage.
Stanna hellre inne och ge mig massage.
Så dit behöver du inte sticka,
kolla hellre i min jackficka.

Fågel, fisk eller mitt emellan.
Här inne är man sällan.
Nu kanske du slår huvudet på spiken,
själv ska jag försöka hålla mimiken.


Kan ni lista ut vad jag fick?
Lillasyster, du är en poet! ;)


Lycka!

Jag är lycklig!
Jag mår bra!
Jag är varm i själen!
Jag ler och ler och ler!

Dagens positiva: Livet!


En snyftare

Under eftermiddagen satt jag i soffan och tittade på kvalitetsTV. Biggest loser visades och jag kände min lite gråtmild... Hm! Strax var det dags för reklam och då visades UNICEF:s reklam om barnen med de smala armarna. Tårarna trillade i strida strömmar. Hm!

Kan det bero på att jag ska åka från Pite? Är det PMS som visar sitt fula tryne? Eller är det sviterna av alla känslor som har rörts upp och virvlar omkring i kroppen sedan två veckor tillbaka?

Dagens positiva: Middag på Golden Dragon med mamma, pappa och mormor. Bara lillasyster saknades!

Gårdagens överraskning: Vi satt och fikade på Ekbergs när jag kände en knack på axeln. Det var Camilla! Henne har jag inte sett på evigheter eftersom hon bor utanför Lule och när jag är hem blir det tyvärr inte prio ett att åka dit. Men där stod hon i alla fall. Och det var verkligen kul att se henne. Jag kände faktiskt ett litet stygn av dåligt samvete... Jag skulle faktiskt kunna höra av mig till henne oftare! Jag ska!


Snart ska jag åka mot Älvsbyn och nattåget som tar mig hem till Stockholm. Är jag egentligen redo att åka härifrån? I detta ögonblick är jag osäker. Det var många år sedan jag kände att jag skulle vilja stanna längre trots att jag nu har varit här i två veckor! Bit ihop! Det blir bra när jag väl kommer hem!


Familjedispyten i TV-soffan

Flera kvällar i Pite har tillbringats i soffan tillsammas med mor och far. Vem bestämmer vad vi ska se på TV? Ja, det är en intressant fråga som kan leda till heta diskussioner.

Pappa ser gärna historisk "skit" om gamla krig och vapen eller vetenskapligt "skräp" om universums dimensioner. Mamma och jag håller ihop och suckar och himlar med ögonen när han sätter igång. Jag läser TV-programmet och kommer med förslag efter förslag. Suckar inte den ena så suckar den andra... Det har hänt ett par gånger att jag försökt föreslå något program på TV4+ men då går mamma i taket för den kanalen kan man ju inte titta på.

Min far är en zappare av stora mått och kanalerna flimrar förbi i rask takt, så även ikväll. Helt plötsligt jublar båda mina föräldrar. Vad är det då som visas? La Liga!? De har a thing för spansk ligafotboll. Herregud! Idag fick jag välja på något med krig eller ligafotboll. Inget av detta intresserar mig ett smack! Jag satte mig vid datorn...

Sista natten i Norrland för den här gången! Jag fäller en liten tår men vet att det inte dröjer allt för länge till nasta gång.


Värme

Är alldeles varm i hjärtat och småler lite fånigt! Vad jag har fått uppleva idag gör att 2010 kan placera sig på toppen av mina 30 levda år. Hur det kommer sluta vet ingen men jag ser med glädje och nyfikenhet fram emot den närmsta tiden.

Dagens positiva: The whole day was crazy!


Det där med data

Att det nya året inte förde med sig nya datakunskaper är ett som är säkert i alla fall. Skitdator, skittelefon, skiten bakom knapparna! Hur kan det gå att hitta maskinvara ena sekunden men inte i nästa? Grrrraaawwwaarrrr!

Nix, det blir inga bilder!

Och till råga på allt: Jag har fått någon form av nackspärr! Dags att lägga sig på spikmattan och räkna med undervä(e)rk!?


2009

Då var det dags att sammanfatta år 2009! Det har varit ett år fyllt med både skratt och ledsamheter, hårt arbete och härlig semester, kärlek och hjärtesorg, vänner och ovänner... 2009, ett år att minnas! 


1. Gjorde du något 2009 som du aldrig gjort förut?
Jag började blogga! Jag valde också mig själv framför jobbet vilket jag är mycket stolt över! En magnetröntgen blev gjord.

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Eftersom det kan vara aningen knepigt att hålla sina löften valde jag ett löfte som handlade om att njuta och må gott. Det tycker jag faktiskt att jag lyckades med!

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Ja! Åsa, Jessi och Pingu.

4. Dog någon som stod dig nära?
Lyckligtvis inte.

5. Vilka länder besökte du?

USA i februari och Teneriffa (Spanien) i oktober.

6. Är det något du saknat år 2009 som du vill ha år 2010?

Förutom att träffa familjen och vännerna i norr oftare så kanske...? Nej, jag har nog haft det ganska bra.

7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas?

1:a februari. Det var den dagen jag klev över till den vuxna sidan. Att fylla 30 är väl en milstolpe?

8. Vad var din största framgång 2009?
Hm, den var svår.

9. Största misstaget?

Att jag inte alltid sagt vad jag känner.

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?

En otroligt omysig operation hann jag visst med. Och det där vaccinet tog knäcken på mig. Huuu! Jag skadade även tummen i en liv-eller-död-match i volleyboll. Det var i början av juni och jag har fortfarande ont!

11. Bästa köpet?
Mobilen!

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Kläder, mat och drinkar.

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Familjen och vännerna, så klart!

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009?
Anna Ternheim - Shoreline
Thåström - Kärlek är för dom
Säkert - Någon gång måste du bli själv

16. Vad önskar du att du gjort mer?
Tränat!

17. Vad önskar du att du gjort mindre?

Grubblat

18. Hur har du tillbringat julen?
I Piteå med familj och vänner.

19. Blev du kär i år?

Jodå, lite av och till.

20. Favoritprogram på TV?

Desperate Housewives? Tror inte jag sett så mycket på TV... Kan inte påminna mig om något annat i alla fall.

21. Bästa boken du läste i år?
Hungerspelen av Suzanne Collins

22. Största musikaliska upptäckten?
Säkert och Hellsongs

24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år?
En resa till New York.

25. Något du önskade dig men inte fick?
Jag önskade mig bara en resa.

26. Vad gjorde du på din födelsedag 2009?

Mina kära vänner ordnade med en helkväll i Stockholm. Mat på Hard rock café och drinkar på diverse mysiga ställen! Världens bästa kväll!

27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?

Lite mer kärlek, kanske.

28. Hur skulle du beskriva din stil år 2009?

Bekväm.

29. Vad fick dig att må bra?
Sol- och badresan till Teneriffa med mamma och syster.

30. Vilken kändis var du mest sugen på?
Är inte, och har inte varit sugen på någon kändis.

31. Vem saknade du?

The One!

SAMMANFATTAT:

 +                                    -
Livet                               Livet                    That's ironi for you!  


Nyårsafton i lack

Så var den spännande kvällen över och det är ett nytt år.

Alla levde upp till kvällens tema på ett eller annat sätt. Vissa tog ut svångarna och andra var lite mildare i sina utstyrslar. Den som vann stort var anturligtvis Micke. Han tog klädseln på blodigt allvar och vi andra njöt av hans ansträngning.

Carro och jag mådde toppen på hotellet före avfärd. 

       

Vi lyssnade på musik, fixade och drack öl. En myseftermiddag helt enkelt! Sedan gav vi oss iväg till festen. Då det var sjukt kallt och våra stackars lackbeklädda knän skallrade i kylan tog vi en taxi.

       

       

       

Vi drack öl, pratade med kända och okända, sjöng sing star, kramades, brottades i snön, tittade på fyrverkerierna och sedan återvände Carro och jag till hotellet. Där pratade vi till seeent, skrev ned vad vi skulle göra under nästa år, messade och somnade nöjda och glada.

                

Att inleda det nya året med hotellfrukost kan bara leda till att resten av året kommer att bli lika bra, visst?

       
        Luleå 1 januari 2010

       

        På väg tillbaka till Pite

Dagens positiva: Det finns många positiva saker med dagen (de senaste dagarna). Ikväll ska jag äta middag med tjejerna och det ser jag verkligen fram emot! Jag fick ett trevligt samtal lite tidigare också. Det finns någon som fortsätter att överraska. Kommer det att hålla i sig även när jag åker hem? 


RSS 2.0