Gladare, nöjdare

Gårdagens frustration är ett minne blott. Eller, jag låter mig inte påverkas i alla fall...

Pite ringde och frågade hur jag mådde för jag lät så nere igår. Plutten! Han hörde att jag var tillbaka till mitt vanliga glada jag, och han verkade nöjd med det.

Imorgon klockan 14.05 börjar lovet! Den här veckan har varit evighetslång. Det är också första april... Sommaren närmar sig! Jihoo!

Pite har enligt honom själv aldrig fått ett påskägg. Jag har fixat ett och fyllt det med godis som jag vet att han tycker om.

Dagens positiva: Pites första post ramlade ner i brevlådan idag. Nu är det på riktigt!

Frustration

Frust...frust...frustrerad!

Vad ska det bli av mig? Ska jag göra det jag gör i 36 år till? Ska jag ta mig i kragen och rycka upp mig? Många tankar snurrar och det är svårt att sortera ut vad som faktiskt är något värt att förändra och vad som bara är inför-lovet-irritation. Som i allt går det upp och ner och upp igen... Men när är det dags att bryta upp och börja om alternativt börja på något nytt?

Pite och jag diskuterade detta alldeles nyss. Han fick höra på mitt gnäll och han lyssnade, frågade, höll med, ifrågasatte, tyckte, pushade, berömde och var så där bra som bara han kan vara. Han är världens bästa!

Men, jag står fortfarande kvar på rutan frustrerad och därifrån får jag försöka ta mig på egen hand. Att det ska vara så svårt!?




Nu kommer värmen

Idag värmde solen! Det var minsann på tiden! Och gissa om det är nedräkning till påskolvet... Två arbetsdagar kvar!

Och på torsdag kommer Pite och vi får rätt många dagar tillsammans. Så underbart! Sedan är det fokusering på nedflytten.

Dagens positiva: Fikade med Sus! Supermysigt!


Nedräkning till lovet

Nu är det bara fyra arbetsdagar kvar till påskolvet! Äntligen! Det känns som om ett lov är nödvändigt för jag är så trött och less... Trött för att jag jobbat hårt och less för att vintern aldrig, aldrig verkar släppa taget. Men efter påsk kan det inte vara mycket vinter kvar att stå ut med.

Vad som gör allt bättre är att Pite varit här i helgen och att han kommer tillbaka redan på torsdag. Vi stannar i Stockholm under påsk och åker sedan uppåt för lite Pitehäng. Han har sedan bokat in varje helg fram till flytten så stackar kommer färdas fram och tillbaka som aldrig förr.

I veckan ska man försöka hålla ångan upp på både mig själv och alla ungar. Pust! De sista utvecklingssamtalen sker imorgon och tyvärr är det de samtalen där det finns en hel del att diskutera... Jaja, bit ihop och riv av dem. Tänk; plåster. Dessutom kommer en student att vara med mig i fyra veckor med start imorgon. Hm, alltså, det är väl kul men samtidigt lite besvärligt eftersom man måste var förberedd till tänderna... Och jag som mest tänker på lovet...

Dagens positiva: Pite, finns ingen bättre!

OMG

På grund av diverse jobbanledningar är nu datum bestämt till 7:e maj. Pites inflytt!

7:e maj förändras allt! 7:e maj går till historien i mitt liv! 7:e maj händer det! Jag längtar till 7:e maj! Naturligtvis är det aningen läskigt men det är nu eller aldrig.

Som den skeptiker jag är så har jag inte riktigt trott att det skulle ske, att han skulle ändra sig, komma på att det inte är det här han vill... Jag har varit livrädd för att förbannelsen skulle slå till! Men nu de senaste två veckorna har jag slappnat av och faktiskt förstått att han inte kommer dra sig ur.

Anledningen till detta är väl det faktum att han har halva sin garderob hos mig, att han har gjort adressändring, att han tackat ja till ett jobb med tre minuters gångavstånd från min lägenhet, han har talat om för exet att han flyttar in hos mig... Visst kan jag slappna av nu? Eller?

Han gör allt, verkligen allt, för att jag ska vara trygg och för att visa att han menar allvar. Det finns inget som antyder något annat, men på grund av historiska händelser så har jag haft vansinnigt svårt att lite på honom. Han vet så klart inte att jag inte varit 100 procent säker hittills... I och för sig så kan det ha varit bra för jag har tänkt "Det blir vad det blir" och därför har jag inte nojjat eller backat som jag brukar.

Nu är det i alla fall klart! 7:e maj händer det!


Jag ser det snöar

Jag ser det snöar, jag ser det snöar! Det var väl....%&(/&=/&%¤ VAD F*N!

Är det inte dags att skiten försvinner? Visst, det är för varmt för att det ska stanna kvar men i alla fall! Vår, solbrillor, ljummen vind... Var tog det vägen?


Farväl

Jag är i rensartagen!

Igår fick garderoben sig en ordentlig omgång och idag fick andra delar av läggan smaka på kasta-allt-jag-ser-mentaliteten. Det jag har kvar att slakta är de tre lådorna under sängen men de får vänta till imorgon.

Vissa plagg gjorde mig en gnutta nostalgisk men sentimentalt bjäfs har inget utrymme när en ska bli två. Släng, släng, släng! Pite frågade om jag kommer sakna något men jag svarade att jag slänger först så får vi se sedan.

För att fylla tomrummet i min halva av garderoben shoppade jag lite på nätet under eftermiddagen. Så lite kläder som jag har kvar behöver jag fylla på för annars måste jag döpa plaggen till måndagströjan, tisdagsklänningen , onsdagsbyxorna...

Skor är något jag också måste shoppa. Men det är det där med platsen. 
By the way... Receptionstjejen på mitt gym är en av deltagarna i "Dating in the dark". Det sänds på tisdag. Törs man titta?

Vårkänslor på riktigt

Årets första lunch i solen! Vårsolen strålade, temperaturen smög sig över +10 och snön bara smälte... Katarina och jag tog en promenad ut på Djurgården och hamnade som vanligt på Blå Porten. Vi hittade ett bord i solen och det var superhärligt! Man kunde till och med sitta utan jacka ett tag.

Hoppet återvände! Våren kommer även i år även om det mycket länge känts som en omöjlighet.

Igår rensade jag garderoben och slängde skoningslöst plagg efter plagg. Nu är garderoben i princip tom så Pite får plats med alla sina kläder utan problem och jag kan shoppa nytt! Att vakna kvart över 8 utan honom var inte alls kul! Nu blev det väldigt tydligt hur mycket jag faktiskt saknar honom.

På jobbet tätnar intrigerna och bara för att förtydliga: jag är inte inblandad på något sätt! Men det händer saker och personer försöker få fördelar vilka blir till nackdelar för andra. Sådant irriterar! Helylletyper är inte så helylle... Hur allt utvecklas visar sig så småningom antar jag.

Dagens positiva: Vårsolen, så klart!

Ny era

Livet är på väg in i en ny era! Det händer massor och jag kan bara njuta och vara lycklig!

Från och med igår står det två namn på dörren. Jobb är fixat, adressändring är gjord, kläder ligger i garderoben... Det är bara personen som fattas ett par veckor till.

Pite flyttar hit; till Stockholm, till mig! Från och med mitten av maj kommer alla söndagsavsked att vara ett minne blott. Jag längtar!

Jag vill ha maaat!

Svälter, svälter, svälter...

Kom just från jobbet och är riktigt hungrig! Hur snabbt kan man svänga ihop något ätbart?

Jag är less!

Jag är så vansinnigt less på att ständigt arbeta under press! Att bli dragen i från alla håll och bara få frågor av typen hur ska vi lösa det här? Det fixar du, va? Och det är alltid så att det ska vara gjort, helst igår! Framförhållning? Har det ordet försvunnit ur det svenska språket?

Jag skulle vilja ta ut ett par års pension nu. Jag menar, antagligen kommer de att plocka bort fenomenet pension tills det är min tur, eller i alla fall höjt åldern till 75. Då har man antagligen redan trillat av pinn...

Om man inte får pensionera sig vid 31 så undrar jag hur jag ska lösa detta.
- Sälja läggan och bosätta sig i en hydda på en strand i ett varmt land? Ok, skulle kanske behöva vinna pengar också för att kunna konsumera trevliga drinkar i solen.
- Skaffa ett underbetalt sekreterarjobb? Men tänk er: "Hej och välkommen! Sitt ner och vänta... Åh ett papper som behöver kopieras... Det fixar jag! Kaffe, någon?"
- Gifta mig rikt och bli hemmafru?
- Bita ihop, säga nej och koppla på bitch-mode?

Bekymmer, bekymmer, bekymmer!

Tur att Pite kommer ikväll!


Sträck på benet

Kommer precis från 75 minuter power yoga. Min käre och tillika onde, sadistiske vän, Micke, är instruktören. Han går runt och petar på oss; gå ner djupare i knäna, lyft armarna högre... Och jag som är stelare än stelast lider och han vet det.

"Sträck på benet och ta sedan tag om foten", säger sadisten. Hmpf! Jag som inte ens kan ha benet rakt upp när jag ligger på rygg. Att sedan ta tag om foten är ju bara ett hån!

Jag tror att min vilovecka har satt sina spår; ont i ett knä, ont i ryggen, ont i höftböjaren, redan träningsvärk i benen och i armarna.

Lagomt kul

Igår när jag stod i säkerhetskontrollen på Kallax så såg jag en person som jag helst inte springer på, nämligen Krokodilkillen (klicka här och sedan här för att läsa om mina tidigare upplevelser med just Krokodilkillen). En kort sekund möttes våa ögon men jag fortsatte svepa med blicken som om jag inte såg honom. Efter en stund i kön öppnade de en säkerhetskontroll till så i princip alla som stod mellan oss försvann. Jag hann tänka både en och två gånger på vad jag skulle göra... Hälsa eller fortsätta ignorera? Jag valde det senare.

Efter säkerhetskontrollen traskade jag snabbt uppför trappan och spanade på tavlan för att se vilket som var min gate. Tror ni inte att han också stod där? Jag gick raskt vidare till stolarna och hittade en ledig mitt emellan två okända. I vanliga fall skulle jag ha satt mig på en egen rad men jag kände verkligen inte för att prata med honom. Visst, han skulle med största sannolikhet inte komma fram men jag vägrade ta risken.

Väl ombord på planet insåg jag att jag satt på ett mittensäte. Tänk om han skulle sitta på antingen fönster- eller gångplatsen! Gulp! Ja, men då vore jag ju tvungen att vara trevlig.

Han hamnade inte direkt bredvid mig, utan i raden tvärs över gången. Puh! Men jag såg ögonkasten...

Nåja, det gick bra i alla fall.

Jag glömde visst bort att jag inte skulle slå igång datorn ikväll...


Sliter mitt hår

Nu är lovet slut och livet är tillbaka på normal nivå - jobb, jobb, jobb...

Det var nio fantastiska dagar somjag gärna lever om och om igen! Pite förgyller vardagen på alla tänkbara sätt!

Men, idag har jag suttit på jobbet soch skrivit en massa urtråkiga omdömen. Jag har suttit så många timmar framför datorn att mina ögon måste vara fyrkantiga! Jag tänker inte ens slå på datorskrället ikväll.

Hem med dig! Sjas!


Saker att göra i Pite

Man får vara lite iaktiv för att hitta på saker att göra i Pite så här mitt i smällkalla vintern eftersom man helst skulle vilja sitta inne och värma sig framför brasan (om man nu får elda för de familjemedlemmar som inte gillar värme...).

Vi har:
- bowlat på Havsbadet. Jag hade ingen aning om att det fanns en bowlingbana där. Visst, det var bara fyra banor men ändå. Det fanns biljard och inomhus-minigolf också. Och det bästa av allt... Man var tvungen att ta av sig skorna just innanför dörren. Så alla, barn som vuxna, kutade runt i strumplästen. Udda känsla men ganska trevligt faktiskt eftersom det inte var slask och skit överallt-

- fikat. Cafékulutren har kommit till stan för att stanna. Vi har bland annat varit på Ekbergs och detta var tredje besöket i livet för mig. När jag bodde här så var Ekbergs tillhållet för diverse coola typer, ni vet sådana som gick estetprogrammet på gymnasiet. Jag är i och för sig rätt övertygad om att det är en fördom från min sida men det har likväl hindrat mig från att gå dit. Nu är klientelet betydligt mer blandat.

- skottat snö, skrapat rutor och frusit. Jä%¤#%¤a skitsnö! Det bara snöar och snöar. Idag har det dessutom börjat blåsa så mycket att det snöar vertikalt och det driver och det blir ännu mer skottning. Tack kära föräldrar för att ni har bilarna under tak!  Det där med snörök får man uppleva i mängd så att vara ute på vägarna är inte särskilt roligt.

- varit till Lule och sett Fredrik Lindström. Han talade om att svenskar också är människor. Vi skrattade i två timmar... Han var träffsäker i sina exempel så man fick skämmas, skratta åt hur pinsam och dum man faktiskt är.

- umgåtts med familjen och Pite.


RSS 2.0