Hon...har taggat ner

Undrar jag om någon högre makt haft ett snack med kollegan...!? Hon var from som ett lamm, sa inget dumt, höll sig på sin kant och letade inte upp mig 400 gånger (bara två men det kan man väl ta). Och imorgon börjar hon med sina egna "lektioner" vilket gör att hon inte kan sitta med på mina! Jiihooo! Nu kan livet återgå till det normala och jag behöver inte komma hem och känna för att banka ett stort hål i väggen med huvudet, hennes huvud alltså. Inte bra för hälsan...

Idag har jag diskuterat tre viktiga saker med en skock barn: utanförskap, vikten av att äta lunch och varför man måste duscha efter idrotten. Alltså, bland ligger ribban högt.

Tisdag och onsdag ska jag på kurs. Den hadlar om: självkännedom, empati, egen motivation, social kompetens, emotioner och kommunikation. Vi tränar detta genom: rollspel, forumspel, föreläsningar, övningar och litteratur.

Flum? Det låter onekligen flummigt men alla som gått kursen tycker att den är helt fantastisk. Jag står dock fortfarande på den skeptiska sidan...


Dagens svinn

Jag tror att det var en socka som olyckligtvis råkade komma i vägen för snabeldraken. Slurp, sa det när något vitt försvann in i röret. Eftersom det var på golvet i garderoben hoppas jag att det inte är något jag kommer att sakna men: man saknar inte kossan förrän båset är tomt!  ;)

I och för sig kan man ju öppna dammsugarpåsen och plocka ut nämnda objekt men jag struntar i det och hoppas på det bästa.


Uppdatering

Här kommer en liten uppdatering om allt, allt, allt:

- Jag har köpt årets första julklapp! Det var nog ett par veckor sedan faktiskt... Chockartat, va?

- Jag har INTE köpt flygbiljett hem till jul. Inte lika chockartat... Men jag har funderat på det i alla fall och jag vill verkligen undvika att åka buss i år.

- Jag har ingått en pakt med Micke och hans bror. Vi ska försöka spara pengar - en viss summa varje månad - fram till jul. Jag är lite osäker på om jag kommer att lyckas, men jag ska göra ett ärligt försök.

- Jag har inte slutat dricka cola light ännu.

- Jag inser hur mycket tid jag lagt ner på jobbet de senaste två åren. Nu när jag inte är a-lagsledare kan jag gå hem klockan 17 (eller tidigare) och inte känna ångesten av att jag har 1000 saker kvar att göra. Det är en enorm skillnad mot för tidigare! Jiihooo, jag kommer ha ett liv i år.

- Jag har stängt ner min match.com-sida. Känns skönt! (Ja, fortfarande singel)

- Jag har lagat middag hemma tre gånger den här veckan! =D

- Min tumme är fortfarande inte helt ok sedan volleybollmatchen i maj. Bättre men inte bra.

- Jag köpte en tandstens-remover för 10 kronor. Det är bara det att jag inte vet om jag har någon tandsten. Lättlurad? Japp, definitivt!

- Jag var på ett mysigt franskt café idag och åt en "brioche", om någon vet vad det är... Mums, även om den franska stavningen är en gåta.


På modet

Som alltid kan man titta på hur mycket friidrott som helst så här i slutet av sommaren; VM, Golden league, finnkampen. Om man tittar så kan man tydligt se ett fenomen, ett mode... De allra flesta av de tävlande tjejerna har en inbakad fläta någonstans i håret men många har den i luggen.

Var det inte Carolina Klüft som började med detta?




Yrkesskadad

Här ligger man i soffan i godan ro och läser en ganska spännande bok - Aldrig fucka upp. Mitt i allt hittar jag ett grammatiskt fel... All spänning försvinner och jag tänker "Hoppsan här blev det visst fel! Det heter lives inte lifes. Substantiv som slutar på -fe får ändelsen -ves i plural."


Något mjukare

Igår var jag så arg att jag hade kunnat explodera men idag känns det något bättre.

Vad som inte framgick igår är att kvinnan inte menar något illa. Hon vill bara väl men tyvärr blir det fel. Jag får ta tre djupa...


Snart smäller det

Jag har en kollega som retar gallfeber på mig! Under de år jag jobbat här har jag lyckats undvika henne så nu får jag tillbaka med råge. Redan första dagen (för fyra år sedan) förstod jag att denna hemska kvinna vill jag ha så lite kontakt med som det bara går. Hittills har jag lyckligtvis inte behövt henne men nu är det nödvändigt för hon är stödperson åt en tjej i klassen som inte förstår svenska.  

Det betyder alltså att hon sitter med på alla lektioner, vilket i normala fall vore helt ok. Men nu sitter hon längst bak med denna stackars flicka och lägger sig i allt från undervisningen, vem som svarar på frågor till var vem sitter. Gaah! Jag blir tokig! Jag blir arg! Jag blir kort i tonen! Jag blir otrevlig! Helst skulle jag vilja kasta något hårt på henne! Och det har gått tre dagar...

Saker hon räckt upp handen och sagt mitt under min undervisning:
1. Oj, kan du ta det där igen? Jag tänkte på annat.
2. Nej, men, det sitter bara killar på den sidan av klassrummet... Det måste vi ändra på. Alla med vita skor byter plats.
3. Det där mötet vi pratade om... Ska vi ta det på tisdag?
4. Ett tips, Theres... Vi skulle ju kunna börja med att alla får läsa texten tyst för sig själva. (När man som lärare kommer in i klassrummet har man en plan på vad som ska göras. Och hon har inte undervisat hela klasser på flera år... Hmm, undra varför!?) Det finns vissa som absolut inte passar för undervisning på högstadiet och hon upfyller alla kriterier för att INTE passa.

När hon sätter igång gör jag det också. Jag avbryter henne och säger emot och gör som jag hade tänkt från början. Det är ju inte så bra att klassen ser att det blir en maktkamp och att jag kör över henne, men det struntar jag i just nu. Hon måste bort från min klass! Jag pallar inte att ha henne där... Min ondaste, hårdaste, ilsknaste bitskaste sida kommer fram bara jag ser denna människa. Och tyvärr är det flera med mig som känner samma sak men de måste i alla fall inte ha med henne på lektionerna.

Jag skulle kunna fortsätta i all evighet men då kommer jag hamna på det personliga planet och det vore väl onödigt

Nyvaken

Sådärja, nu vaknade jag. Nästan två timmars sömn i soffan - den är ruskigt skön att sova i! En kaka på detta så är kvällen räddad!

Lyckan är kort

Det höll i typ två timmar... Eller, egentligen har jag gått på i 190 sedan 07.45 pip! Men nu vill jag helst somna i soffan och om inget otippat händer så kommer jag göra det också.

Som om jag hade eld i baken

Vilken fart jag fick dag! När jag kom hem från jobbet (obs. jag är redan hemma och har varit det i en hel timme) kände jag att jag hade ovanligt mycket energi. Då var det bästa att handla snabbt! Jag virvlade runt i läggan som en orkan och plockade undan, vek kläder, sorterade tvätt, diskade... Allt detta medan potatisen kokade på spisen. Japp, korrekt uppfattat - matlagning pågår! 

Mata Hari?!

Min kära kollega och fellow bloggare skrev härom dagen:
___________________________________________

Upplurad av Mata Hari
En föredetta "chef" och numera mästerspion bland oss golvarbetare, lyckades på kvällens tillställning, elda igång pöbeln att avkäva mig en dansshow. Ett nej är alldeles tydligt inte alltid ett nej! Som den folkets man jag faktiskt är, lät jag mig övertalas. En bejublad föreställning i 80-tals nostalgi lämnade dock ingen oberörd. Kvinnorna ville ha mig och männen ville va mig, Tom Jones vet vad jag menar. Vad som inte riktigt framgick under den magiska kvällen i XXstugan var hur nära ytterligare en av personalens höftkulor gick ur led. Får nog hålla mig till styrdans i fortsättningen.
___________________________________________

Vem som är vem tål att funderas på!  =)

ZzzZZzzZzzz

Kan man kräkas av trötthet?

Vilken dag! Första lektionerna avklarade, puh! Har dessutom vikarierat som idrottslärare... Lycka var att jag fick ha visselpipa vilket vi brukar skämta om att vi önskar att vi hade i klassrummet också. Vad jag inte tänkte på var att visselljudet är vansinnigt högt och ljudutloppet är sjukt nära öronen! Jag tog i ordentligt vid första visslet så det ringde i öronen resten av lektionen. Efter den missen blåste jag lite försiktigare och insåg att det var alldeles tillräckligt.

På konferensen hade vi en work shop om hur vi ska använda bloggar och wikis i undervisningen (!?!). När vi fått häftet med uppgifter gick vi och satte oss vid datorerna i arbetsrummet. Eftersom jag har antagit en ny slapp stil struntade jag i att göra övningarna och störde kollegorna med oviktigt babbel istället. Vi raidade en kollegas skrivbord och hittade godis som vi åt upp. Han är i Tjeckien och kan inte försvara sina gömmor...
 
Middag åts tillsammans med Rebecka på Pig 'n whistle i Söderhallarna. Smaskens!

Nu måste jag gå och lägga mig! Vad är det för liv egentligen? Jobb och jobb och hem och sova...


Vem förstår sig?

Det finns ett ex som jag inte förstår mig på... Vi träffades för över ett år sedan och det fungerade inte särskilt bra. Han kunde messa 14 gånger på en dag och ringa däremellan vilket gjode mig aningen skraj. Jag avslutade men han hade lite svårt att förstå det. Förra veckan började han höra av sig igen och ville ses, men då avstyrde jag det och nu ikväll försöker han igen... Jag är för trött och för förkyld för att orka ta tag i det!

Nästan ett snatteri

Efter en trevlig middag på Fix följde jag med Micke för att handla frukost. Han skulle bara ha några få saker men det slutade med att vi spenderade 40 minuter i affären... Micke gillar att handla så vi vandrade runt bland lins- och bönhyllorna rätt länge. Av någon märklig anledning lagar han mat med sånt där nyttigt krafs. =D

Jag blev lite inspirerad och handlade lite jag med. Det blev grönsaksburgare, andra veg biffar, tvål och kaffefilter (rätt storlek den här gången). På grund av att jag inte hade tänkt köpa något tog jag ingen korg så jag bar varorna i famnen. När vi kom till kassan lastade jag upp allt på bandet och jag minns att jag tänkte "var det inte mer?". När jag betalat insåg jag att jag hade glömt betala för filtren. Dem höll jag visst i andra handen..! Hoppsan! Men eftersom jag är ärligheten själv ropade jag: "Åhh, jag glömde visst de här!".

Micke skrattade och försökte övertala kassörskan att ringa polisen eftersom jag är en skurk av stora mått. Jag som inte snattat en enda gång i livet, inte ens provsmakat lösviktsgodis... Det mest skurkaktiga jag gjort skedde innan streckkodens tid. Jag och Åsa bytte prislappar på två saftflaskor när vi var på Sabels en gång för ungefär 100 år sedan.

I övrigt är jag tröttare än tröttast! Jag har umgåtts med min nya klass hela dagen vilket är rätt psykist utmattande. De är faktiskt lite rädda för mig och jag har helt klart ett rykte! Jag gick bakom två killar i korridoren och jag  hörde hur den ene frågade den andre: "Oj, har du Terrores som mentor?". "Jaa.", svarade den andre. När man har ett rykte - det är då man vet att man lyckats! Moahahahaha!

En vanlig måndag

Monstren kom idag... De verkade helt ok men vem vet hur de blir när de blir varm i kläderna.

Mitt ögongodis reser bort - hur ska jag nu klara mig?


Ynklig

Vaknade med värre halsont än igår... Plus att jag har börjat snörvla, har huvudvärk och känner mig allmänt dimmig. Varje terminsstart brukar ge oss lärare en släng av förkylning, mildare eller svårare, men man blir ofta krasslig. Vad som är annorlunda den här gången är att symptomen har dykt upp innan barnen kom. Udda! Men om jag blir krasslig nu kanske jag slipper bli det sen. Trist på träningen bara.

Så förmiddagen spenderades även idag i soffan. Sedan hamnade jag på Sci-Fi-bokhandeln i Gamla Stan eftersom Micke ville ha sällskap. Vi mötte därefter upp med Ullis och fikade på ett café i närheten. Sedan jag flyttade därifrån kan jag inte säga att jag är där särskilt ofta vliket egentligen är dumt för det är supermysigt.

Ikväll ska jag kurera mig med echinagard, c-vitamin, alvedon, kaffe och bubbelvatten. Imorn kör vi så det ryker!


Två veckor senare

Gissa hur det gick med tandborstkillen och förbannelsen..!

Som förutspått tog det slut inom två veckor. Denna gång gick det i och för sig mycket snabbare än vanligt, det tog bara ett par dagar. När jag tänker efter så var vi inte menade för varandra... Eller, uppenbarligen! Tyvärr sammanföll detta med pms så jag tyckte sååå synd om mig själv ett par dagar men nu har jag förlikat mig med alltihop och det är mer än ok. Han var ju bortrest i princip hela tiden så man kan väl inte säga att jag saknar honom i min vardag...

En av mina styrkor är att jag snabbt kommer över besvikelser och kan gå vidare rätt omgående. Man kan alltså säga att jag är öppen för nya förslag! ;)

Sömnsjukan

Det sista jag minns av gårdagen är att jag skrev om Pops och det var vid kvart över 8. Sedan vaknade jag på soffan 00.38... Då var det bara att klättra över till sängen där jag somade direkt och vaknade 10.50 imorse.

Vad kommer då dagen att innehålla? Ja, jag kommer nog inte att ha särskilt bråttom att ta mig ur soffan. Jag sitter och tittar på Marathon på VM i Berlin. Åh, de stackarna! Eftersom jag har testat själv så vet jag hur påfrestande det är både fysiskt och psykiskt. Så klart är de i en gnutta bättre form än vad jag var förra året och det går aningens snabbare men jag lovar att det är tungt! De tror på en vinnartid kring 2.06.00. Himmel och pannkaka!

På måndag kommer ungarna till jobbet så då är det väl bäst att förbereda sig för "svininfluensan" eller "den nya influensan" som det nya namnet är. Ooh, vilket fantasifullt namn! Den Nya Influensan, undra vilket geni som kläckte den idén!? Fast i och för sig, bättre det än A/H1N1 som den också heter. På jobbet har vi fått info om handhygien, att nysa i armvecket och att stanna hemma om man är sjuk. Sunt förnuft alltså. Men vaccin? Ja, tack! Trots att det finns de som talar om eventuell förlamning vid vaccinering.
En bra sak vi fick veta dock är att om man ska ta influensavaccinet måste det ha gått TRE veckor sedan den senste vaccineringen. Så om man ska ta festingspruta, resevaccin eller annat måste man göra det snart om man inte ska behöva vänta ytterligare när influensavaccinet kommer.

Pops!

Det bästa med idrott på TV är ju så klart André Pops!

Trista och trevliga saker

Somliga saker är tråkigare än andra och en del av de trista är:

- tandvärk! Jag har ont på både höger och vänster sida... Nu börjar det verkligen bli dags att boka en tandläkartid och det finns de som vet att jag har funderat på detta ett bra tag.
- reklam! Både på TV, radio och Spotify. Hela sommaren har jag kunnat lyssna på Spotify utan ett enda reklamavbrott men nu - idag - kom reklamen tillbaka och då kom den rejält. Förut hade jag bara reklam för Bredbandsbolaget en minut var 20:e minut. Nu är det inte så... :S
- långt kvar av månaden i slutet av lönen! Gaahh. Semester tär hårt på finanserna.

De saker som är trevligare är:

- helg! Ja, vad mer behöver man säga?
- sovmorgon! Tjohoo, imorgon ska jag inte vakna av någon vrålande väckarklocka.
- kollegor! Jag har världens bästa kollegor. Glada, snälla, roliga, hjälpsamma, söta, rara, busiga, världens bästa.
- palt! Jag var vansinnigt hungrig och köpte palt som jag kokade. Det var tre i varje förpackning så nu är jag i paltkoma, eller paltschwiimen som det heter på riktigt. Tyvärr var lingonsylten slut så det fick bli hallon... Det gick det också.


Lugnet har lagt sig

Hehe... Igår var jag visst riktigt arg! Jag känner fortfarande besvikelse och ilska men jag kan nog kontrollera mig idag. Kanske hjälpte kick-off-ölen till med irritationen. Nu har jag i alla fall jobbat en vecka och alla kvällar utom igår har jag sovit ett par timmar på soffan. Det är inte lätt att börja om efter lååång och härlig semester.

Igår var alltså den obligatoriska kick-off-festen och mitt arbetslag skulle ha hand om grillningen. Galen tur att vi har ett par killar som anser att "grillning är mansgöra" Med andra ord lämnade jag gladeligen över arbetet och satte mig i solen och tittade på. Det kallas jämställdhet! ;) Kvällen fortsatte och ärligt talat måste jag säga att det var den trevligaste personalfest jag varit på sedan jag började här. Det var fest men inte sjöslag som det har tendens att bli för oss och jag var hemma vid 23.30. Imorse var det dock inte lika mysigt... Kände av ölen en aning.

Lite trevligt skvaller kom fram... Självförtroendeboost, jajamensan!



Ok eller inte?

De fackliga repersentanterna på mitt jobb har givit sin syn på gårdagens incident och jag har fått defintivt medhåll! De har också visat på hur de slagits för min skull så jag är dem evigt tacksam! Att jag sedan inte är nöjd är en annan femma!

Efter att ha pratat emd en av dessa fackliga måste jag väl säga att jag är upprörd men till viss del förstående. Det handlar alltså om lönen!

På mitt jobb får man i princip ingen uppskattning utan löneökningen är det som visar på hur uppsklattad man är. Årets löneförhöjnong var ett skämt.., ett hån! Jag fick 500 kronor! Man skulle kunna hårddra det ocj säga att det blir en lunch i månaden.

Jag är så vansinnigt besviken för jag har aldrig jobbat så hårt som förra året! Och då menar jag aldrig någonsin! Jag jobbade övertid som aldrig förr och jag var arbetsledare plus att jag tog på mig extra arbete utanför arbetstid! Inte ens ett tack fick jag!

En av  våra fackliga representanter berättade ikväll att jag var 0:ad vid första budgivningen men att facket krävde 1000 kronor för mig. Det slutade alltså på 500 och för mig känns det som en indikation på att de inte ivll att jag ska stanna kvar. Facket säger att det inte är så men jag vill ha en förklaring av min chef.

Snacka om missnöjd! Igår sökte jag två nya jobb bara för att känna att jag gör något åt min situation

Total förnedring!

*^!?=)(/(&¤#!*^!`?(/!¤#¤!&=``!;.*^?=/&%¤#"!!!!

www.ams.se Here I come!


Attans!

Imorse ficka jag ett SMS!

Jippi, min nya fina vinterjacka hade kommit! Jag fick en rabattkod från en kollega så jag beställde jackan, en klänning och en mössa.

Efter jobbet hämtade jag paketet. Jag mannekängade för mig själv och insåg att klänningen såg ut som en pyjamas - skicka tillbaka. Och jackan, den fina jackan... Den måste jag också skicka tillbaka. Jag byggdes aningen oproportionerligt med en kortare överkropp och längre ben vilket gjorde att skärpet som skulle sitta på höften satt på rumpan. Inte fint! Men mössan behåller jag! =D


Dag 1 på flera sätt

Klockan ringde och jag trodde inte mina öron. Snooze, snooze, snooze... Sedan blev det bråttom. Hoppade upp och rusade in i köket där jag tryckte igång bryggaren. Sedan traskade jag tillbaka till sängen och BÄDDADE den! Japp, överkast och allt!

Dusch, fix, klädval, frukost och sedan... Tadaaa! Kaffe på hemmaplan en tidig morgon. Jag kände mig riktigt stolt! Livet log mot mig ända till jag skulle hälla i den obligatoriska mjölkskvätten. What!? Flagor!? Jag drack ju av den igår och då fanns det minsann inga flagor! Om jag aldrig tidigare upplevt besvikelse...! Snabbt fick jag en ny plan! Om jag ökade tempot ytterligare skulle jag hinna in på 7Eleven på vägen till T-banan.

Sagt och gjort. När jag glad i hågen kom ut från 7Eleven hörde jag någon ropa på mig. Det hör inte till vanligheten så där vid 7snåret på morgonen. Det var Micke. Lite dumt med tanke på att jag berättat om min brygga-hemma-idé. Han tittade frågande och lite ogillande på min enorma mugg. Trots att jag försökte låta ynklig fick jag ingen medkänsla. Väl framme på jobbet var kaffekön inte alls lång, det fanns mjölk men jag behövde inte dricka "råttgiftet" för jag hade fortfarande smaken av smaskigt 7Eleven-kaffe! Innan dagen var slut hann jag ändå hälla i mig ett antal koppar.

Första jobbdagen var bra. Kort samling och sedan eget arbete = fika, skvaller, promenad, kramar, mys, skratt, skollunch, eftermiddagsfika... En riktig mysardag! Jag ser framför mig ett bra år!

Efter jobbet åkte jag till WC för att köra lite power-spinning 60 minuter. Instruktören berättade att det var två uppförsbackar: en på 21 minuter och den andra på 19 minuter. Jag övervägde att lämna lokalen... Tungt som tusan! Men jag överlevde. Lite snurrig blev jag nog allt för jag hamnade lite vilse på hemvägen. En felsväng någonstans lockade mig på villovägar. Tanken var att det skulle vara en genväg, men ni vet ju hur det är med genvägar! Det var bara att vända tillbaka och gå den "riktiga" vägen. Så småningom hittade jag hem. Skönt!


Farväl fritid

Sex och en halv timmar till uppstigning. Jag är nog lite trött, vilket är positivt men förvånande...

Ett nytt projekt ska testas. Eftersom alla börjar samtidigt imorgon kommer det att vara kö till kaffeautomaten PLUS att det med all säkerhet inte kommer finnas någon mjölk. Därför har jag redan nu laddat bryggaren så att det första jag gör när jag vaknar är att slå igång den. Det innebär att när jag har duschat klart kommer kaffet att vara drickbart. Om jag får morgondosen hemma kommer jag överleva de första timmarna av gemensamt arbete.

Fiffigt, va?

Jag kommer att vara död när klockan ringer och jag kommer att måsta stressa till bussen och jag har ingen aning om vad jag ska ta på mig. Tur att det inte är fotografering imorgon.


En väl spenderad dag!

Nu har årets sista semesterdag passerat och vad var bästa sättet att spendera den på?

Lunch i Nacka med bästaste flickorna och lille Tim! Han växer så det knakar och verkade helt plötsligt ha blivit massor större på bara en vecka. Efter det åkte jag hem och tog mig en titt på www.moviestream.se! Wow, en underbar sida... Nu är höstkvällarna i soffan räddade! Tack, Linnéa!

Jag kom nyss hem från Vitabergsparken. Rickard Wolf sjöng på Parkteatern. Han är absolut ingen av mina favoriter men det var massor med folk (så vi såg egentligen inget) och vi satt i gräset och pratade strunt och myste. Det är så här livet ska vara... Jag är mycket nöjd med dagen!

Imorgon börjar jobbet - men nu ska vi alla minnas att vi jobbar för att leva och inte tvärtom!

Nej, nej, nej!

Min favoritsida på Internet har lagts ner, eller i alla fall för oss i Sverige.

Jag är en flitig användare av http://tvshack.net/ Där kan man se filmer och serier utan att ladda ner något. Helt underbart, även om kvaliteten på vissa filmer är under all kritik. Nu när jag försökte gå in på sidan kommer följande upp: TV Shack is no longer accessible from Sweden. We apologize for the inconvenience.

Inconvenience? Jo, jag tackar!? Hur ska jag nu överleva? Om jag var lite mer datakunnig kanske det skulle kunna finnas något sätt att komma runt det men vad vet jag.

Busted å det grövsta

Gårdagens dejt var inget jag hade berättat om för någon här i stan... Det var lite av en rebound-grej och hade inte tänkt att någon skulle få veta det men Stockholm är ibland en alldeles för liten stad. Ullis messade och sa att hon träffat killen i fråga som hade berättat för henne om igår... Aningen pinsamt!


Livas lördag

Det där med att vända tillbaka dygnet inför jobbstarten har inte gått särskilt bra. Idag snoozade jag till 11! Klockan 14 skulle jag träffa Liva så fram till dess slöade jag bara...

Vi hamnade på Mamadou, en asatisk restaurang med vansinngit god mat. Sedan promenerade vi till Kungsträdgården och tog en kaffe. Slutmålet var Slumdog Millionaire på Biograf Sture. Det var verkligen en pyttesalong... Filmen var i alla fall hur bra som helst! Både gullig och hemsk. Rekommenderas om man inte sett den redan.

Imorgon, absolut sista dagen på semestern, ska jag till Ektorp och luncha med Jessi och Tim. Lillprinsen! Sedan ska vi eventuellt se Rickard Wolf i Vitabergsparken.



En första dejt

Att gå på en första dejt är nervöst! Vad säger man? Hur kommer han vara? Vad kommer han/jag tycka och tänka?

Värst är ögonblicket man möts. Att först och främst våga gå fram och sedan ska man ge varandra en kram eller tar man i hand? Jag brukar välja kramen. 

Jag var på en första dejt ikväll. Vi sågs på Lokal för några veckor sedan och bytte nummer... Han har försökt få till en dejt ett par gånger men jag har inte varit så tillmötesgående. Igår fick jag dock ett infall och frågade om vi skulle ses vilket resulterade i en middag och någon öl. Han är väldigt lätt att prata med så allt flöt på bra. Oftast går själva dejten bra för att prata med folk är inte särskilt svårt utan svårigheten ligger i avslutet...

Ska man säga något om att ses igen eller ska man bara tacka för en trevlig kväll/dag/stund? Det beror väl på vad man vill men jag, som är lite svår, vet oftast inte det direkt.

Efter cirka fyra timmar kom vi till avslutet. Han följde mig en bit på vägen, vi kramades och sa att vi skulle höras av... Kanske blir det så eller kanske inte. Det är ett spel och jag är värdelös på reglerna.

Oväder!

För fem minter sedan sken solen men helt plötsligt blev det alldeles mörkt... Sen drog ovädret igång! Ösregn, blixt och dunder och hagel i massor!

     

Jag har haft huvudvärk hela dagen men var osäker på om det berodde på gårdagens schnaaaps eller om det var avsaknaden på koffein. Jag hade nämligen inte tillräckligt med pulver för att få en hel kopp plus att mjölken var slut... Att handla har jag hört talas om men jag kom mig inte iväg förrän nyss.

Kanske var det så att huvudvärken berodde på åskvädret... För nu har jag fyllt på med kaffe och schnapsen bör ha tagit sig ur kroppen vid det här laget.

Piteborna har blivit fler!

Satt och spanade i PT på nätet och hamnade på en sida med en tabell över invånarantalet i Norrbottens kommuner. Nog vet jag att vissa kommuner är små medan andra är lite större, men jag blev faktiskt förvånad... Jag trodde nog att det bodde fler människor i till exempel Bodens kommun. Man lär så länge man lever! Kul att Pite är en av de två som ökat i befolkning i alla fall.

http://www.pitea-tidningen.se/img/2009/8/14/4797446.pdf

Kom ihåg din historia

Nu börjar det närma sig... Piteå och minnesstenen får snart kungligt besök.

http://vintertessan.blogg.se/2009/july/lite-historia-kan-inte-skada.html

http://www.pitea-tidningen.se/nyheter/artikel.aspx?ArticleId=4796990

Spontanitet

Idag fick jag en spontaninbjudan till en kärftskiva hos Jossan och Mogge. De har varit bortresta i nästan fem veckor och ställde till med middag... Så himla trevligt!

      
       Vad tror ni om spriten? Hehe!





Kvällsmys

Stockholm filmfestival bjuder på filmvisning i Rålis. Igår stod Thelma och Louise på agendan. Tyvärr började det regna ett par timmar innan filmen så gräset var blött men trots detta var det massor med folk. Innan filmen kunde man vara med och dansa line dance med instruktör. Vi kom lite för sent så vi stod över dansen...

Alla bar rosa regnponchos och vi ville ha likadana. För att få en skulle man svara på frågor om filmen, och Telia som var med och sponsrade kalaset. Ingen av oss kundet ett enda svar så ponchoutdelarna gav oss alla svar.

Varför vi egentligen ville ha sådana var såklart för att sitta på dem. Av någon anledning var vli lite orutinerade och kom utan filt, varma kläder och något att tugga på... Hur som helst löste det sig och medan filmen visades lade sig mörkret över Stockholm. Det var så otroligt mysigt!

Vinden - check!

Ah, nu har jag städat vinden också! Fyy vad mycket skräp... Men jag hittade lite saker som varit försvunna också.

Hittat av värde:
- examensbevis
- anställningsbevis
- skruv, plugg och annat byggaktigt
- extra galgar

Hittat som var roligt:
- dagbok från lågstadiet
- uppsatser och resultat från studietiden i USA (många A!! Hehe!)
- foton


       
        Före


       
        Efter - klar förbättring!

Visst, längst in är det lite ihoptryckt men jag la det jag tror att jag inte behöver där. Lagen om alltings djävlighet kommer mest troligt att få mig att behöva det som ligger längst in längst under alltför snart men nu kommer jag åt det lättare än förr i alla fall!

Jag är rätt nöjd, behöver bara åka en vända till återvinningsstationen...

Röj, röj, röj!?

Efter dagens ansträngning tänkte jag ta mig an en ny imorgon. Jag hade planer på att röja på vinden... Idag var en klockren gör-något-nyttigt-dag eftersom det regnade och lusten att fixa till där uppe var under eftermiddagen riktigt påtaglig. Nu när jag tittade på vädret verkade det som om det ska bli soligt och fint imorgon. Då känns det helt plötsligt inte lika lockande att gömma sig på en vind.



Resultat: ok

Putsat och klart! Känner mig stolt och produktiv men, jag är inte helt nöjd.

Jag har inte kunnat göra rent mellan fönstren. Någon gång har någon ovanligt intelligent person målat fönstren och nu när jag skulle ta isär dem gick det inte. De har klistrats ihop av färgen... Jag har pillat, skrapat, slitit, varit hårdhänt (med både skruvmejsel och stämjärn), gullat, bönat och bett. Inget hjälpte! Pappa sa att jag kunde ta i ordentligt men det enda som hände var att jag gjorde djupare och djupare märken i karmen. Det finns tecken på att det var länge sedan någon fick isär dem...

Nu när jag tittar ut är det en klar förbättring men jag ser vissa ränder och annat som jag skulle vilja få bort men det sitter mellan. Nästa gång fönsterpustarandan faller på ska jag se till att någon hjälper mig. Ett par extra händer skulle definitivt inte skada.

Nu var det dax

Den regnigaste dagen på evigheter fick jag så klart för mig att putsa mina fönster... Att ett sådant infall kommer är verkligen sällsynt så det var bara att köra igång.

Nu är köksfönstren klart. Men vilken pers det var att öppna ena åbäket. Jag fick ta i med alla krafter och använda kroppen som hävstång. Risken att det skulle sluta i katastrof fanns där men  - hehe - jag lyckades!

Bara fyra fönster kvar!

       
       

Förbannelsen

Det vilar en förbannelse över mig... Kanske låter det lite galet men jag är helt övertygad om att de är så för under flera års tid har ett visst händelseförlopp upprepat sig.

1. Jag träffar en intressant person.
2. Jag trillar dit, vilket inte händer ofta för mig.
3. Jag berättar för nära och kära om denna person.
4. Inom två veckor är det slut.

Alltid samma visa!

Ibland har jag testat och berättat tidigare alternativt senare för folk i min omgivning, men det kvittar verkligen - inom två veckor... Det är i och för sig inte slut med tandborstkillen men jag skrev om honom i syfte att testa förbannelsen. Jag nämnde honom i lördags så om det går som det brukar kommer allt att vara över innan den 22/8.

Så klart kan det ses som relativt syniskt, vilket det absolut är... Sedan skulle man kanske kunna säga att det är en självuppfyllande profetia, vilket det antagligen också är...

Oavsett: I'm screwed!

Hur bryter man en förbannelse? Tips, någon?

Vecka 33

Måndag
Tisdag

Onsdag
Torsdag

Fredag
Lördag
Söndag
Jobb, jobb, jobb, jobb, jobb, jobb, jobb...!!!!!!!!!

Sista veckan

Så har jag gått in på sista semesterveckan... Jag måste nog erkänna att det finns en gnutta jobbångest! I och för sig vet jag att det är värst innan det kör igång för när man väl är på jobbet rullar allt på.

Hur ska veckan då spenderas? Antagligen som alla veckor hittills. LIte fika, någon lunch... Glidande alltså.

Idag har jag ätit lunch med Katarina på Blå Porten som vanligt. Vad som irriterar är att de tagit favvomaten från menyn. Jag vet inte hur de tänkte riktigt. Ikväll blir det nog häng med Micke och kanske några till. Kanske kan jag lura dem till klipporna.


Ett hårigt projekt

I sommar har jag knappt sett Becky. Det är inte ok! Så idag kom hon in till stan och vi åt lunch och myste. Lite senare åkte vi ut till Nacka för middag. Jessi, Fredrik och Tim skulle också komma så Mats fixade världens grillmiddag! Det var fantastiskt kul att umgås alla fem igen! Jag minns inte ens när det hände senast... Inte heller ok!

Ett projekt jag haft ganska länge är att vänja håret med att inte tvättas så ofta. Egentligen ska man visst bara tvätta håret max en gång i veckan men jag har under många år tvättat det en gång om dagen. En av mina största pet peeves är just smutsigt hår. Ogillar det på andra men mår riktigt dåligt om jag själv upplever att jag har det. Trots detta har jag inlett kampen mot tvättandet.

Till en början använde jag torrschampo av olika slag. Vissa fungerade bättre än andra men Lee Stafords Protection Oily Root Spray var rena miraklet. Helt plötsligt slutade Åhléns sälja produkten och jag trodde att mitt liv var över! Då var jag tvungen att ge mig ut och leta något nytt. Jag hittade en produkt från John Frieda: Luxurious Volume Thickening Blow Dry Lotion. Den fungerar ganska bra i alla fall.

Nu är jag nere på tvätt varannan dag fast under sommaren är det svårt. När man ligger i solen och steker blir håret smutsigt direkt. Gaah! Jag diskuterade detta med lillasyster och hon kom med ett revolutionerande, och rätt udda, förslag. Hon hade läst i en tidning om just hårtvätt och därigenom fått ett tips.

Björklövsvatten! Man skulle plocka björklöv, lägga dem i vatten, skaka så att det skummar lite och sedan sila bort löven. Detta ska alltså kunna användas som schampo under avvänjningsperioden. Som balsam ska man visst kunna använda någon vinäger och vatten... Låter mysko men hon testar och jag får väl höra hur det går innan jag gör ett eget försök.

För övrigt så har optimisten left the building.


Svårt, så svårt

Vem visste att det skulle vara så svårt att hitta till en festplats?

Vi tog rätt t-bana och vi promenerade till rätt koloniområde men sedan gick något fel... När vi frågade efter vägen fick vi beskrivningar som vi följde men på något vis hamnade vi bara längre och längre bort. Var det skyltat? Nix! De behöver jobba på tydligheten en hel del.

Efter lite drygt en timmes promenerande kom vi rätt. Lilla Katarinchen hade missat viss information i inbjudan och hade därför tagit högklackat. Definitivt ingen hit om man ska gå på grusväg/skogsstig/lååång asfaltstrecka. Till slut kunde man knappt hålla sig för skratt...

Men vi kom som sagt fram, drack lite drinkar, pratade med födelsedagsbarnet, umgicks och åkte sedan hem nöjda och belåtna!

Värmeslag på alla sätt

Blev upphämtad och hade, som jag trodde, en mycket trevlig kväll! Jag blir lite nervös och allt känns lite overkligt... Hur kan någon göra allt rätt?

Igår fick jag en tandborste! Alltså, en tandborste! Och tillsammans med tandborsten kom instruktioner om att jag inte fick ta hem den, för det var inte därför han köpt den. Lite blygt och generat lovade jag att inte göra det, sedan lade jag in den i badrummet. Nu står två tandborstar i muggen, en rosa och en blå. Gulp!

Strax ska tjejerna oc jag åka ut till 30-årsfesten. Vi ska hålla till på en festplats i ett koloniområde någonstans vid Skarpnäck. Mina vyer ska vidgas ytterligare. Vad kvällen sedan har att ge återstår att se...




Mitt i prick

Jag fastnat lite för Säkert! Hon har ett gäng mysiga låtar och en av dem fick mig att skratta högt...

Alla som någon gång suttit och väntat på att, till exempel, en kille ska ringa... Lyssna på: Du kanske var på Holmön. Klockren!

Strax blir jag upphämtad och kommer med all säkerhet att ha en mycket trevlig kväll!

Äntligen, enligt vissa...

Nu har jag rättat in mig i ledet och gjort det som de allra flesta gjort... Jag har sett Twilight!

Egentligen har jag rätt svårt för allt som har med vampyrer eller annat övernaturligt att göra men efter mycket "tjat" från olika håll, föll jag för trycket. När filmen var klar messade jag runt lite för att berätta att jag nu mer har sållat mig till skaran. Carro svarade med ett: Vafalls!

När jag satt i solen idag läste jag ut den bok som är den bästa jag läst på evigheter. Den heter Hungerspelen och är skriven av Suzanne Collins. Det är en futuristisk roman som handlar liv och död. 24 ungdomar lottas fram och ska delta i Hungerspelen. Detta spel direktsänds i TV och ungdomarna ska kämpa mot varandra tills bara en av dem finns kvar. Alltså, den som överlever får åka hem. Den är vansinigt bra trots inslag av Sci-Fi... Och det bästa är att det kommer två böcker till i serien... Törs knappt erkänna det men jag köpte boken på Sci-Fi-bokhandeln i Gamla Stan. Micke, den lilla rackaren, brukar slita med mig dit med jämna mellanrum och de två böcker jag köpt där hör faktiskt till mina topp 10! En hemlighet jag tänker hålla från honom.  ;)

Ikväll hann vi med ett kvällsdopp! Det var superhärligt! När vi sedan gick hemåt svettades jag trots att klockan var närmare 22. Det hör inte till vanligheten direkt.

Imorgon börjar semesterfirarna komma tillbaka till stan. Det har varit lite tomt, men nu vänder det kanske.   :)


Time's up!

Det här vet du inte om
Men jag väntar på dig
Någon gång måste du bli själv
Och jag väntar på dig
Jag bidar tiden och det kommer ta tid
Jag har inte sagt något än
Men jag väntar, väntar...

...Det är så logisk alla fattar utom du
Du har inte en aning
Att jag tänker på dig precis just nu

Ny tidsform: Imperfekt och det känns bra!


Vännernas dag

Min kära vän Hanna är i Stockhom under ett par dagar och idag passade vi på att uppdatera oss i varandras liv. Hon kom förbi på förmiddagen och satt i soffan och pratade om allt som hänt sedan sist... Så härligt! Även Ronald McDonald fick sig ett besök innan kaffe intogs i Parken. Vi pratade och pratade och pratade... Till sist hamnade vi nere på stan för lite spontan-shopping. För mig resulterade det i två toppar.

I kväll dracks fördrink hos Petter. Ullis tog med mig till honom där vi satt på hans balkong och njöt av värme och drink. Så småningom gick vi vidare till Gerdas. Jag tror faktiskt att jag såg en kändis: Kicken i The Poodles... Om jag inte misstog mig hade han sin födelsedagsfest där. Utanför stod till och med en fotograf... Hehe...

För övrigt längtar jag fredag!

Kväll i Stockholm

Mörkret faller över Stockholm och två flickor sitter på en uteservering och funderar över livets bekymmer, härligheter och männskligt betéende. De är så olika som det bara går att vara men de försöker lära av varandras styrkor och svagheter.

Den första är bromsen.
Den andra är gasen.

Den första behöver lära sig att kasta sig ut även om det inte finns något skyddsnät.
Den andra behöver lära sig att kliva tillbaka och ta kontroll.

Kommer de att lyckas?

Sommaren är tillbaka

Äntligen kan man få njuta av solen igen! Tjohoo!

Parken fick sig ett besök och jag har hittat tillbaka till läslusten så sol+solstol+bok=härligt! Strax blir det kanske ett dopp till och med... Vi får väl se om vi är modiga nog eller om stora darren slår in.

Två veckor kvar av semestern och jag såg att Pite sulle ha strålande väder hela den här veckan och vi skulle ha halvers... Men jag tänker njuta oavsett!

I veckan är jag fisk- och blomvakt åt en kompis som bor här i närheten. Att hon törs lämna levande saker i min vård visar på stort mod!

På lördag blir det kalas för en blivande 30-åring Han kallar det "en förfest till livet"... Jag som är 30+ kan bara hålla med! Det är vid 30 som livet börjar!  ;)

RSS 2.0