Be-bop-a-lula hela jävla dan

Är det helg snart? Är det jullov snart? Är det sommarlov snart?

Jag är trött och relativt arbetsovillig. I mitt jobb ska man vara så munter och tillmötesgående och glad och snäll och trevlig uppmuntrande och stöttande och välplanerad. I vanliga fall stämmer det in på mig men nu när det är betygstider och rättningarna hopar sig likt regnmolnen en svensk sommardag (jobbar med liknelser just nu) känner jag att det blir tyngre och tyngre att kliva upp på morgonen. Och stubinen blir kortare och kortare...

Dagens positiva: Mina kära kollegor och jag åkte till Forum och drack kaffe på lunchen. Gott kaffe, trevligt sällskap!


Julmys

    

Första advent tillbringade jag hos Becky och Mats. Vi bakade våra årliga lussekatter... Becky hämtade upp mig och så åkte vi och handlade inför baket. Varje år experimenterar vi lite, lite. Förra året blandade vi i smält vit choklad och lite likör 43 i smeten. I år tänkte vi testa Kesella vanilj. 

                               

Det där med att få smör och mjölk att bli exakt 37 grader skapade huvudbry redan förra året. Då införskaffade vi en sådan där temometer som skulle hålla koll på temperaturen åt oss. Vi fick den aldrig att fungera men vi tänkte att nu kanske det fungerar... Becky började på 222 grader och tryckte ner till 37 (det tog en stund). Sedan stoppade vi ner känselpinnen i blandningen men inget hände, eller inget förutom ett öronbedövande tjut. Ilskna kastade vi skräpinköpet i lådan igen. Förmodligen försöker vi nästa år igen. Vi fick ta till finger-knepet istället. Värma på, stoppa ner fingret, känna av. När jag tyckte att det var ljummet sa Becky att det var för kallt... När hon tyckte att det var ljummet tyckte jag att det brändes. Helt ärligt skulle vi kanske ha behövt den där termometern.

     

På husmoders vis blandade jag mölet i degblandaren. Obs bilden är inte ett montage - det är faktiskt jag som sköter degen! Det händer inte ofta men talangen finns där, om än väl dold.

                    

Vi knådade, rullade, formade katter, pillade in russin och gräddade. Resultatet: MUMS!


Stackars, stackars

Jag har ont i magen! Och inget verkar hjälpa... Stackars, stackars mig!

(Wohooo! Inlägg 300!)

En AW med efterspel

Igår var det dags för AW. Vi samlades hos en kollega i Hammarby sjöstad och drack fördrinkar, åkte sedan in till Söder och satte oss på Imperiet. Vi var inte överdrivet många men ölen slank ner i rasande fart. Några åt middag och jag fick smaka på råbiff... Mycket intressant, men inget jag kommer beställa självmant någonsin.

En efter en droppade kollegorna av tills dess att vi var tre kvar. Där ölen går in skyndar sig vettet ut! Vi drog vidare till Vampire Lounge och drack drinkar. Sent, senare, senast var det dags för hemfärd.

Klockan 12 idag skulle jag vara vara utanför Dramaten för att gå iväg och äta lunch men jag var inte riktigt i form... Jag bad Katarinchen om att vi skulle träffas lite senare. När jag äntligen tog mig upp och ut så tänkte jag att lite frisk luft skulle göra susen. Vi gick ut på Djurgården och sakta men säkert började jag vakna till liv. Efter lite lax, två cola light, två kaffe och en kaka kändes livet lättare igen. 

Känner fortfarande efterdyningarna av gårdagen men kul var det (igår alltså)!

Imorgon är det 1a advent och då ska jag åka till Becky och baka lussekatter. Mums! Vad vi lärde oss förra året var att inte göra knäck i micron... Så det skippar vi i år och får hitta på något annat spännande istället.


Strålande ekvation

Teneriffa - 5 kg = Theres idag!

Lite ljus i mörkret

Dagens (veckans) positiva: Föreningens vaktis har äntligen bytt taklampan på min våning! I två veckor har jag fått leta mig fram till dörren och sedan försöka sticka in nyckeln i nyckelhålet i totalt mörker... Inte alltid det lättaste ska jag säga och särskilt inte på morgonen när man är trött, och gode stressad! Jag har tryckt på knappen varje dag i hopp om att ljuset ska flöda men icke!, förrän idag... Varde ljus!


Veckan gud glömde

Hur kan vissa veckor bara glida förbi utan att något händer? Jag har inte haft kul, inte haft tråkigt utan jag har bara existerat.

Jag är inte ledsen, inte glad, inte ilsken, inte förväntansfull, inte trött, inte pigg, inte sjuk, inte stressad, inte hungrig, inte sugen på något, inte nöjd, inte missnöjd... Ingenting!

Kan man ta sig ur en sådan här svacka (för jag antar att det är en svacka??)? Eller har jag hamnat i en beige zon? Jag vill ha fart och fläkt och färg i tillvaron!


Nope

Icke, nix, nada... Det finns inget att säga om dagen, varken positivt eller negativt! Verkligen en dag som går att lägga in i facket icke-minnesvärda-dagar. Bah!


Önskelista

Sitter och knåpar på årets önskelista. Önskar en massa men behöver jag det? Behöver och behöver... Kanske inte till den grad att livet hänger på det men...


Dagens kafferapport

Iiiich, för smaken på kaffet från jobbets nya kaffemaskin. Det förra smakade rävgift men nu... Nu är det riktigt illa! Fy, blä och tvi! Förhoppningsvis är det bara så att den måste "köras in".

Surt sa räven

Ett pling från datorn meddelade att jag fått ett mail. Och vad var det för mail? Jo, ett inlägg på resedagboken.se från Becky och Mats. De spendrerar en vecka på Gran Canaria i 25-gradig värme och all inclusive. Min anisktsfärg ändrades från semi-blek till äckligt grön. Jag antar att det kan kallas avundsjuka... (Freddans resa ska vi inte ens nämna!)

Visst, jag var nyss föremålet för andras avundsjuka men... Det var då - nu är nu! Ge mig sol, värme och mer sol! Tänk om man kunde byta ut träden i favvoparken mot palmer och den gröna asfalten på innergården mot sand med solstolar. I like!

Dagens positiva: Måndagen är slut, bara tisdag kvar, sedan är det i princip helg och 1:a advent. Julmys ska det bli!


Minskat kaffeintag

Jag har dragit ner på kaffedrickandet! Jag klappar mig själv på axeln! Idag har jag inte druckit något alls och igår blev det bara en mugg från 7Eleven. Det innebär alltså att jag inte måste ha kaffe vilket är bra att minnas på jobbet.

Även där ser jag skillnad. Visst, det blir en på morgonen innan man kan börja jobba på allvar men jag fyller inte på en gång i timmen längre. Hahaaaa... Jag kan om jag vill! Want or need!


Well well

Jag tror att jag har gått och blivit smått förtjust i min spinning- och boxinstruktör. Och jag har ingen aning om hur det gick till, när det hände eller varför.

Jag menar det är ju inte så att vi haft fantastiska konversationer eller på annat sätt haft kontakt.

Dagens konversation:
I: Tack för idag.
(Alla torkar av sina cyklar)
T: Bra pass.
I: Starkt jobbat. Ha det bra.
T: Tack.

Oooo... Vad tror ni..? Något att bygga på? Eller, kanske inte.

Han är inget av det jag brukar ens ägna en tanke. En boxare med massor av tatuerinar...

Det positiva är att det kanske får mig fler timmar på gymet.


Lite uträttat idag

slappa, rätta prov, slappa, diska, slappa, klippa håret, slappa, plocka bort vissnade blad från blommorna, slappa, panta flaskor, slappa, handla upp matpresentkorten (har två kvar för jag behövde bara varor så att det täckte ett), slappa, spöa Henke i bejeweled, slappa!


Lördagsprommis

Solen tittade fram för första gången sen...jag minns inte ens när jag såg solen sist (förutom på Teneriffa då så klart) och hela Stockholm verkade ha fått liv. Längs Söder mälarstrand trängdes massorna i solskenet. Vi hittade en bänk där vi kunde njuta av värme, kaffe och vacker utsikt. Vi pratade om hur overkligt det kändes att det bara är en månad till jul eftersom det fortfarande är grönt och solen värmde som en riktig vårdag.

Efter ett tag fortsatte vi och bestämde möte med Jossan på Folkkungagatan. När vi mött henne så bestämde vi  oss för att luncha. Vi gick till Hermans med utsikt över Stadsgårdskajen. Att jag aldrig varit där förut... Men vi gick vidare för de hade bara mat - inget lättare. Vi hamnade på ett café i närheten. Micke har köpt en iPhone (döpt till Presious) och var så stolt och visade alla fantastiska funktioner. Lite fin var den, och lite sugen blev jag. Want or need? Då lunchen var uppäten gick vi vidare och vandrade runt hela Söder. Så himla fint det är där vid Hammarby sjöstad fast på södersidan. Skulle kunna tänka mig att bo där!

Jossan lämnade oss efter Tantolunden medan vi gick vidare hemåt mot holmen. Väl hemma visade Mickes Presious att vi gått 1,6 mil. Bra jobbat!

Nu sitter jag och ser på nya Robinson. Inget träsk denna gång...

Dagens positiva: Soooooool!


Fredag igen...

...och det är jag tacksam för! Veckan med feber och diverse annat skräp är över. Nu är helgen här och det står slappa högst upp på min att-göra-lista. Det finns ett par andra måste-saker också så det är väl lika bra att skriva ner allt:

slappa, rätta prov, slappa, diska, slappa, klippa håret, slappa, plocka bort vissnade blad från blommorna, slappa, panta flaskor, slappa, handla upp matpresentkorten, slappa, spöa Henke i bejeweled, slappa!

Om orken kommer tillbaka så ska jag träna på söndag. Men just nu är benen inte i form så att bara gå i en trappa är tungt. Sjukdomssvaghet är pissigt!

Dagens positiva: Jag fikade med Jessi, Åsa och tillhörande småttingar. Mina små kärlekar!


Inte toastad

Jag kopplade på charmen och samtalet med arg förälder blev lyckat. Jag vann över henne på min sida! Kollegorna fick se en liten segerdans...

Becky plockade upp mig efter det misstänkta slakt-samtalet. Vi åkte till ett förortshak och åt plankstek. Den var garnerad till tänderna med diverse grönsaker. Eftersom ingen av oss är överdrivet förtjust i sådant så föste vi allt till ett annat fat och bildade ett grönsaksberg. Varför äta nyttigt när man kan sätta tänderna i en rejäl köttbit med bea-sås?

Dagens positiva: En mycket stor ära!


Äntligen feberfri men...

Det tog tid men nu har vaccineringsfebern gett med sig. Livet är så mycket lättare att leva utan en förhöjd temperatur! Trots den lyckan känner jag mig lite risig... Som om körtlarna i halsen börjar göra ont. Nu får det väl ändå vara nog? Vem har jag varit dum med nu? Det är bara att hoppas på det bästa.

Imorgon har jag ett samtal där jag kommer att bli toast. Det finns indikationer på att vi kommer hamna i ett theres-och-skolan-är-dumma-och-mitt-barn-är-en-ängel-samtal. Där är vi inte riktigt ense. Så, strategin är: Le stort, ta smällen och tänk teflon.

Dagens positiva: Jag har bara druckit fyra koppar kaffe idag! Resterande koppar har jag bytt ut mot vatten. Kaffehalten i blodet är alltså inte lika koncentrerad som förut... (Hm, är det därför immunförsvaret gått och gömt sig?) Jag har också stått emot fikabröd vid två tillfällen. Snart är jag ju värsta renlevnadsmänniskan! Det där med att det tar 33 sekunder att komma över ett begär har funkat så om jag håller mig från godsaker i 33 sekunder har jag glömt att jag var sugen.


Drömmar

Jag sitter i soffan och drömmer mig bort...

Om jag fick välja just nu så skulle jag vara i Vilhelmina (av alla ställen). Mina kära, kära vänner träffas och firar att de klivit in i vuxenvärlden. Nu är vi alla 30+are. Jag hade chansen att vara där men just då tog jag den inte så jag får skylla mig själv! Istället sitter jag med ond arm, sårig näsa av allt snytande och hoppas att de har en fantastisk kväll!

Om jag inte fick välja Vilhelmina skulle jag välja en strand, nej ett poolområde; sand fastnar bara överallt. Tänk en pool, en solstol, en bok, lite sololja och något kallt att dricka.

Dagens positiva: Lunch med Katarinchen på Blå Porten. Vi har inte varit där på evigheter så det var verkligen på tiden!


Aaaaaj!

Det är lördag, klockan är bara 9 och jag har varit vaken i en halvtimme!? Så ska det inte vara! Men det beror ju på den där rackarns sprutan... Jag har inte haft så ont att jag inte kunnat sova menjag har däremot varit tvungen att ligga still, platt på rygg. Det är väl inte så farligt kan man kanske tycka, särskilt då jag helst sover på rygg, men arr inte få röra sig ger ont i ryggen. Så det var ryggen som väckte mig.

Jag mår inte illa längre och jag tror att febern gått ner lite, men nu har jag riktigt ont i armen istället!  


I väntan på biverkningar

Igår och idag fick barnen vaccineras mot influensan. Vi vuxna skulle inte få något. Toppen! Då är alla ungar friska och alerta medan vi lärare ligger däckade... Då får vi ju klappa igen skolan i alla fall. Jag organiserade min klass med militärisk effektivitet och sedan var jag helt slut. Jag satte mig vid skrivbordet och Henke uttmanade mig i bejeweled. Han är snabb, han har taktik, han får alltid höga poäng... Och för mig är det precis tvärt om. Sur som ett bi gick jag iväg för att hämta en pepparkaka.

När jag svängde runt hörnet ropade en sköterska: "Har du vaccinerat dig?" Det hade jag ju inte så hon visade in mig. Det var den s i s t a dosen på skolan! Vilken tur man kan ha trots att det är fredag den 13:e. Då jag är lite spruträdd så var det rätt läskigt men det gjorde inte ont alls.

En timme senare började värken i armen komma... De senaste dagarna har jag hört olika skräckhistorier om smärta, ingen sömn, hög feber, enorm svullnad vid "stickplatsen" (sett med egna ögon. Det såg ut som ett ägg lagts in under huden), illamående och allmänt sjuklig känsla. Därför är det också skönt att jag tog den på en fredag.

Jag googlade lite på biverkingar:

Vanliga
Lätt ömhet Check
Lite mer ont, rodnad och svullnad på vaccinationsstället
svullna lymfkörtlar

Ovanliga

feber Check
illamående  Check
andra symtom som liknar dem vid en mild influensa Check

Ju längre eftermiddagen har lidit så har jag börjat  känna lätt illamående och jag har fått feberfrossa. Att armen är öm kan man ju leva med. Nu börjar det komma hosta och snor! Hm, är det detta som är "andra symptom som liknar dem vid en mild influensa". Hrm!

Dagens positiva: Har ni hört talas om VODDLER? Det är typ som spotify fast med film och så småningom med serier. Alltså, jag hörde med ett öra om detta på reklamen och där pratades det om att det var en streaming movie site. Alla bredbandsbolagskunder skulle få det gratis trots att väntelistan är superlång. Jag surfade dit, laddade ner klienten och en ny värld öppnades! Filmer i mängd...


Årets första glögg

På väg till tunnelbanan imorse såg jag årets första julskyltning. Julstjärnor, ljusstakar - rubbet. Sedan under dagen har jag sett fler. Det känns lite märkligt för den här hösten har verkligen rusat iväg...

Efter jobbet åkte jag till Söder och åt middag. Jag hade blivit lovad en armbrytningsmatch men motståndaren drog sig ur, den fegisen. Vi gick sedan vidare och jag fick ta plats som arbetsledare i ett packa-ihop-lägenheten-projekt. Mitt motto i sådana lägen är "släng, släng, släng". Freddan ska resa bort i ett par månader och behövde rensa vilket helt klart är min starka sida. När vi hade fyllt soppåsarna till max fick min underlydande koppla av med glögg och after eight.

Dagens positiva: Glögg så klart!


Silent Library

- Ta på sig en BH fylld med kackerlackor
- Bära gasmask med "gas" från flera veckors rutten fisk
- Snärt över bak med ridpiska
- Rycka bort ljumskhår med epilator
- Äta en näve wasabi
- Pottklippning
- Tabascogurgling i 20 sekunder
- Smutsiga kalsonger mulas i ansiktet
- Örfilsmaskin
- Ballslappen

Att dessutom göra detta så tyst som möjligt, med en decibelmätare... Den som genom programmet låter mest får kulorna tillsmällda i "ballslappen". Vilket sjukt program, men på något vis är det riktigt roligt också! Igår blev en kille "smiskad" med en kaktus och han fick plocka taggar ur skinkorna mellan piskningarna. Det var nog gårdagens värsta. Av uppenbara anledningar förstår man varför de varnar för att man inte ska testa detta hemma plus att: Programmet är inspelat under kontrollerade former.

Programledarna har de största hörlurar du kan tänka dig och kvinnan ger sin manlige programledarpartner ett nytt efternamn varje program. Finurligt?

Dagens positiva: Jag var inte så trött idag. Mycket märkligt med tanke på att jag dummade mig igår. Efter träningen åt jag middag och satte mig i soffan för att se på en film. Ögonlocken blev lite tunga så jag lade mig ner. Klockan var bara strax efter 19 så jag tänkte att jag kunde vila en timme. Tyvärr vaknade jag fyra timmar senare... Hade sjukt svårt att somna - det tog timmar. Men ändå var jag som sagt rätt pigg... 


Skärpning

Idag satt jag på jobbet till 20.20... Nej, det går inte! Så kan vi inte ha det! Skärpning!

Tveksam

Ska jag eller ska jag inte? Jag känner att det inte kommer ett sådant där absolut klockrent jaaa! Så jag tror att jag ska lyssna på mim mammas ord och vänta ett slag.


Want and need

Ska man köpa en sak bara för att man vill ha den eller ska man ta sig en extra fuderare på om man faktiskt behöver saken? På resan pratade vi om just want och need. Detta till viss del på grund av min shopping av skor...

Nu när jag kommit hem börjar det klia lite i shoppingnerven igen. Jag vill ha en Ipod! Behöver jag den? Kanske inte, men jag vill ju faktiskt! Min partner in crime, Micke, tyckte också att jag behövde en så vi tittade in i Applebutiken alldeles nyss. Där fanns en glänsande fin rosa Ipod som bara låg och väntade på mig.

Efter allt prat om want och need så köpte jag den inte på stört utan jag sitter nu här hemma och funderar över hur jag ska göra. Men som vi alla vet kommer jag traska dit imorgon och gå därifrån med en påse lycka!

Want, want, want, want!


Att bli äldre

Käraste Becky fyllde år idag. Därför snabbade jag mig från jobbet för att möta henne och Matte på Slussen. Vi gick till Eken och drack lite drinkar. Nu börjar det arta sig även på hemmaplan! Så småningom gick vi vidare till Mest och åt middag. Maten sköljdes ner med lite öl. Vi satt och pratade och mitt i allt dök en kollega upp. Världen är bra liten! När vi var klara kände vi för ytterligare nöje så vi gick till Vampire Lounge. Där fick vi plats längst in i de röda myssofforna och drinkarna är ju som bekant absolutely fabulous! Kvällen pratades bort och många fräckisar berättades. Hehe.

Att fylla år är...ja, ett sätt att bli äldre. Snart blir jag 31 och livet som skulle börja vid 30 väntar fortfarande på ett startskott. Jag står beredd och snart, mycket snart är det dags! Förhoppningsvis i alla fall.

Dagens lärdom: Titta noga på vad du stoppar i munnen! När vi satt på Eken ställde servitören fram snacks. Det var lite tjockare mini-pinnar med smak av pesto. När det var tre bitar kvar så tänkte jag vara "en god medmänniska" och ta den lilla pinnen så att de andra kunde få var sin stor pinne... Jag kastade den lilla i munnen och tuggadetuggadetuggade. Hm, vad är det för fel? Gaah! Det var en jordnöt! Jag som är dödligt allergisk mot nötter! Snabbt som ögat spottade jag ut nötmoset (på bordet - inte så sexigt kanske) och rusade på toa. Spotta, fräsa, peta, skölja, känna efter... Sväller halsen? Blir tungan lika stor som en fotboll? Jag klarade mig rätt bra. Läpparna svällde något och tungan blev lite tjockare, men i övrigt ok. Tur att man är snabb - som blixten.

Dagen positiva: Becky och Matte och trevligt sällskap. Henke, min räddare i nöden, som ställde upp när det blev slaggis på jobbet.


26/10 - 3/11

Klockan 04.15 gick jag till bussen som skulle ta mig till centralen. Därifrån tog jag Arlanda Express och mötte mamma och lillasyster vid Terminal 5. Vi checkade in och passerade alla kontroller för att sedan sätta oss och äta frukost. Det var den första av många goda frukostar. 

                                            

Flyget var aningen försenat men så småningom kom vi fram till Teneriffa och värmen som slog emot oss när vi klev av planet. Vi skulle till Puerto de la cruz som ligger på norra delen av ön och därför åkte vi drygt en timme med minibuss. Väl framme gjorde vi oss hemmastadda på hotellet. Vi hade balkong mot havet och poolområdet.

     

Allt var toppen och vi solade, badade, åt och drack. Eftersom Teneriffa är en vulkanö så är stränderna ofta fyllda med vassa lavastenar. Det gör badandet svårt och därför har det anlagts ett område med saltvattenpooler. Vi spenderade några dagar där... I bakgrunden ser man vulkanen Teide. Det fanns också en relativt "nytillverkad" strand där sanden var alldeles svart.

      

Sol och bad var de strålande bra på, detsamma gäller drinkar. Vi drack många spännande, välpyntade, färgglada, goda, stora drinkar. Vad de inte lyckade med var att skaffa fram sugrör som inte gjorde att man fick en 5-års-kalas-känsla. Första bilden är Sangria. Ska jag berätta hur det kom till? Jo, förut (någon gång) gjorde man Sangria av rödvinsslattar som man inte hällde bort utan hällde samman. I detta tillsatte man lite frukt, socker och sodavatten för att det inte smaka så illa... Iiich! Nu tillsaätter man också lite likör för smakens skull. Uppenbarligen blev det ju rätt bra trots allt.

        

En av dagarna åkte vi till en djurpark. Vi såg många exotiska och intressanta djur och växter.

   

Vad som dock var en besvikelse var kaffet! Det fanns bara ett enda ställe som severade hyggligt kaffe och det var i frukosten på hotellet. I övrigt var det under all kritik. Jag försökte på alla sätt och vis att få en vanlig kopp kaffe med mjölk i men det var svårare än man kunde tro! När jag försökte förklara hur jag ville ha mitt kaffe rynkade de antingen på ögonbrynen och gjorde precis tvärt om eller så struntade de fullständigt i vad jag sa och gjorde som de ville. Tillslut kom vi på att jag kunde försöka be om kaffe med kaffegrädde och då började det smaka någorlunda. Sista dagen hörde jag att en spanjor sa "white coffe" och då kom något som såg ut som vårt vanliga kaffe.

      

Det är bilden med röd servett som är hotellkaffet. Nu vet jag inte om det var avsaknaden av kaffe som gjorde att jag upplevde det som om detta kaffe är det godaste jag någonsin druckit, tillsammans med kaffet från 7Eleven så klart.

     

Älskade mamma och lillasyster! Vad härligt vi har haft det!




Breaking the law

Sitter på jobbet och bloggar... Hey, inte ok... Eller varför inte? Jag har typ gjort det jag ska och jag är förresten fortfarande i semester-mode så lite slappande kan man kanske unna sig medan man väntar på nästa utvecklingssamtal.

Bara för att klaga lite: Fyyy vad kallt det är! Om jag hade fingervantar så skulle jag ta på mig dem nu! Jag sitter och försöker trycka på rätt tangenter men eftersom mitt skrivbord står vid förnstret så drar det... Eller jag skulle kunna likna det vid en orkan. Det märks inte direkt att det var några gubbar här och tätade fönstren för bara några veckor sedan. Burrrrr!

Relativt snart ska jag åka hem och... Ja, vad? Kanske fixa lite med bilderna från resan? Eller kanske hämta ut H&M-paketet som kommit? Jag tvättade hela kvällen igår och sedan så packade jag undan alla sommarkläder för nu är det ungefär 6 månader till de kommer till användning igen. Deprmerande! Därför kan garderoben behöva fyllas på.

Nu när den mörka tråkiga händelselösa perioden drar igång så får man försöka hitta andra glädjeämnen. Jag har fått en inbjudan till en stor utförsäljning av kläder... Aahhhh! Shopping! Alltid ett nöje. Jag shoppade 4 (!?) par skor på Teneriffa. Ett par blå, ett par grå, ett par svarta och ett par bruna. Hur jag fick ner dem i resväskan är en gåta.

  

Tyvärr så fick mina favvo-flipflops åka vidare till skohimlen. De har tjänat mig väl i många år. Jag köpte dem på en marknad strax utanför Lissabon våren 2006. Denna resa var jag tvungen att tejpa delar av sulan eftersom skinnet började släppa. Jag insåg att det inte fanns någon räddning för dem och de hade inte en säsong till i sig. Så, vila i frid!

         


Systrar

  

Saknad

Vad är det som är fel om man ena dagen sitter i bikini, på en solstol sörplandes på en paraplydrink och nästa dag vandrar fullt påpälsad i fallande snö? Jo, man är helt klart i fel del av världen!

Hmpf!

Gem mig solen och semestern tillbaka!


Hola Suecia

Jahapp, så var man tillbaka i kylan efter världens bästa semester! Vi har bara myst! Värme har vi också fått... Toppnoteringen var +41 grader, dock i solen. Men det har aldrig varit under +30 på dagarna och på nätterna höll det sig mellan +25 och +27.

Det har blivit otaliga bilder och massor att berätta men det får bli imorgon. Nu är jag vansinnigt trött. Alltså, jag tror att jag skulle behöva lite semester och vila upp mig.  =)


RSS 2.0