Road trip

Om bara ett par timmar börjar äventyret. Jag ska ut till Bromma flygplats och hämta hyrbilen... Jag ber  alla  hålla  tummarna för att jag kommer tillbaka helskinnad! Becky åkte ut med mig igår och rekade så det ska nog inte vara ett problem men de flesta vet ju hur det gick sist jag hyrde bil i Stockholm.

För er som inte har någon aning så kan vi väl säga att jag skulle på arbetsintervjuer runt om i Stockholms län. Stursk som jag var tyckte jag att det var klokt att hyra bil ute på Arlanda. Detta var innan GPS-tiden, men hur svårt kan det vara? Jag hade ju minsann varit i Stockholm säkert fem gånger tidigare så  på hederligt vis skrev jag ut vägbeskrivningar på eniro. Första anhalten (Jakobsberg) och andra (Södertälje) gick alldeles utmärkt. Sedan skulle jag till Nacka och då blev det visst svårare. Enligt muntliga instruktioner i Södertälje skulle jag sikta på Globen... Jag såg aldrig Globen men däremot mängder av baklysen eftersom jag hamnade i världens köer. Efter diverse felkörningar, telefonsamtal till min eventuelle arbetsgivare var jag på plats, bara en och en halv timme för sent. Men vad gör det!? Jobbet är fortfarande mitt! :)

Nåja, det var rätt många år sedan och nu tror jag att det kommer gå bättre!

Lite senare i eftermiddag ska vi ge oss ut på vägarna och köra ner till Halmstad. Lite spontant så där... Våra ursprungliga midsommarplaner kraschade så vi var tvungna att hitta på något nytt. Och jag är rätt nöjd med hur det blev i slutändan! Pite var nervös för stadskörningen så jag kommer lotsa oss ut ur storstan med min säkra, kompetenta, icke-agressiva körning. ;)


Betygspaniken är över

Äntligen!

Jag har satt alla betyg! Betygen är satta... Hörde ni!? Betygspaniken är över!

Och vad innebär detta? Jo, att slutet är nära! Semestern är inom räckhåll. 9 arbetsdagar till semester och då hinns en resa till Kroatien med. Aaahh! Nu kan det inte bli mycket bättre. Sovmorgon varje dag ända fram till den 16:e augusti! Det ni!



S/S Blidösund

En måndag i världsklass... Hur många sådana måndagar finns det egentligen? Gårdagen var i varje fall en toppenmåndag!

Jobbade hårt för att smita lite tidigare från sista mötet och skyndade mig in till stan för att möte Pite i Gamla stan. Vi åt meillis på café och traskade sedan ner till Slottskajen. Kvällen till ära hade vi bokat en ångbåstur med middag och musik med Christian Kjellvander.

Solen sken men det blåste i och för sig aningen kallt när vi satt på däck och tittade på Stockholm från vattnet. Det blev någon liten öl i solskenet och likt en guide pekade jag och berättade om vad vi passerade. StockholmsTessan! Vid Vaxholm vände skutan och vi fick sätta oss till bords. Havsabborre; jojatackar!

Sammanfattat: fin kväll, god mat, bra musik, mysigt sällskap! Det är en måndag i världsklass!

 


RSS 2.0